Jarabinský se vzdal kandidatury, favoritem je Brückner

Jozef Jarabinský se rozhodl vzdát kandidaturu na místo trenéra české fotbalové reprezentace. Chce prý tak ukončit spekulace, které provázejí výběrové řízení, a pomoci získat silnější pozici zvolenému z dvojice kandidátů, jimiž z původní čtveřice zůstali pouze Karel Brückner a Ladislav Škorpil. Vlastimil Petržela odstoupil dříve.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

J. Jarabinský

J. Jarabinský | Foto: Stanislav Zbyněk

Jarabinský svou rezignaci oznámil čtyřiadvacet hodin před tím, než měl o novém trenérovi rozhodnout výkonný výbor Českomoravského fotbalového svazu. Předsedovi svazu Janu Obstovi informaci zavolal mobilním telefonem. Jarabinský je přesvědčen o tom, že v předvolební kampani nebylo všechno fér. "Chtěl jsem proto ukončit spekulace, které provázely volbu reprezentačního trenéra. I proto, aby nový trenér vstoupil do funkce s větším klidem a hlavně důvěrou," prohlásil.

Média, která zprvu dávala největší šanci jemu, nyní favorizují Brücknera. Ale už od chvíle, kdy byl vybrán kvartet aspirantů, prý Jarabinský tušil, že nakonec kandidaturu vzdá, protože je všechno zmanipulováno. "Jen jsem si musel ověřit řadu informací. A pak jsem čekal, kdy svoje odstoupení ohlásím," prozradil. Podobně zdůvodnil rozhodnutí Petržela, jemuž se nelíbilo nízké procentuální vyjádření jeho šancí v tisku.

Na poslední chvíli Jarabinský záležitost konzultoval s bývalým trenérem národního týmu Jozefem Chovancem, jenž pod tlakem rezignoval, neboť nedokázal mužstvo dovést kvalifikací a baráží na mistrovství světa. Jarabinskému se nezamlouvá, že do trenérské práce mluví příliš mnoho funkcionářů. Práce nejvyššího fotbalového orgánu v zemi podle něho prokázala, že někdy je pevná ruka jednoho muže lepší, než moc rozložená mezi mnohočlenný orgán.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme