Jaromír Jágr na olympiádu zatím nemyslí

Už jen 18 dnů schází do začátku zimních olympijských her v Turíně. Někteří jejich účastníci už na ně svou pozornost zaměřili, jiní se ještě soustředí na něco jiného. To druhé platí třeba pro hokejisty, kteří hrají své ligové soutěže. Výjimkou mezi nimi není ani Jaromír Jágr, který samozřejmě nechybí v nominaci českého národního celku na olympijské hry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

33letý hokejista prožívá výbornou sezónu, New York Rangers táhne po dlouhé době do vyřazovacích bojů o Stanleyův pohár a sám vede tabulku produktivity NHL. Rangers dnes v noci porazili New Jersey a vyhráli šestý z posledních osmi zápasů. Jaromír Jágr ale současné výkony týmu nepřeceňuje, jak řekl severoamerickému zpravodajovi Českého rozhlasu Miroslavu Konvalinovi.

"Já si nemyslím, že bychom hráli nějak výborně poslední zápasy, ale našli jsme cestu, jak ty zápasy vyhrát, a to je hrozně důležitý - když se týmu nedaří, tak najít tu cestu, jak vyhrát, a to se nám podařilo poslední tři zápasy. Dneska si myslím, že jsme hráli daleko lépe, než ty dva zápasy předtím, ale výsledek byl stejný: vyhráli jsme. A tohle to je pro nás takový důležitý úsek v těch zápasech, protože máme ještě 9 zápasů než začne olympiáda, a my bychom potřebovali udělat co nejvíce bodů, protože nikdo neví, co se stane po olympiádě. Může se někdo zranit a hráči budou utahaní, člověk nikdy neví. A potom když je tam ten velký tlak, tak se hraje úplně jinak."

Do poslední chvíle, těch 9 zápasů, budete hrát naplno před olympiádou, nebo pak už se budete trochu šetřit?

"Mě zajímá momentálně jenom New York Rangers, na olympiádu vůbec nemyslím; nemyslím to špatně, ale prostě moje práce je tady v New Yorku, za to jsem placený, a až přijde čas olympiády, tak se budu soustředit na olympiádu. Ale teď momentálně mám práci tady, takže uděláme maximum proto, abychom získali co nejvíc bodů za Rangers."

Ta hokejová šikovnost, nasazení - dá se to bezezbytku přenést do národního týmu, nebo existují nějaká rizika, že tam bude atmosféra úplně jiná a budeme krčit rameny a říkat: No, v Rangers zkrátka to funguje jinak...

"Určitě to je úplně něco jiného, hrát za národní tým a hrát za New York Rangers. A nesmíme zapomenout, že národní tým je složen dá se říct ze všech nejlepších hráčů, takže to je takový český All Stars. A ti hráči, kteří jsou daleko víc vytížení v těch týmech, protože jsou tam jedni z nejlepších, nejsou stejně vytížení. Takže ta hra je určitě o něčem úplně jiném."

Očekáváte, že budete na olympiádě se stejným útokem, jako jste tady?

"To bychom měli nechat na trenérovi, který sám si udělá tu sestavu. Já tam jedu odevzdat co nejlepší výsledek, jestli to vyjde, nebo nevyjde, to záleží na štěstí samozřejmě taky, ale uvidíme."

Trenér si tady koupil česko-americký slovník, už máte česko-italský?

(smích) "To vůbec ne."

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme