Jaroslav Balaštík rozhodl dvěma brankami o výhře Zlína

V předehrávanem utkání 2. kola hokejové O2 Extraligy porazil tým RI OKNA Zlín na vlastním ledě mužstvo HC Energie Karlovy Vary 2:0. Domácí hráči tak částečně napravili výraznou prohru 2:6, kterou utrpěli v prvním kole v souboji s HC Lasselsberger Plzeň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Balaštík

Jaroslav Balaštík | Zdroj: ČTK

Zlínští hokejisté pod vedením bývalého kouče Karlových Varů Zdeňka Venery od počátku utkání diktovali tempo hry, nevyyužili ale ani téměř dvě minuty trvající přesilovku 5 proti 3. Hosté se v úvodu dostávali pouze do občasných rychlých protiútoků. Ani jedno z mužstev ale branku v první třetině nevstřelilo, zejména díky spolehlivě chytajícím brankářům Murínovi a Sáblíkovi

Na začátku druhé třetiny hráli hosté přesilovku, kterou nevyužili. Naopak bezprostředně po jejím skončení se ve 23. minutě dostal do samostatného úniku domácí kapitán Jaroslav Balaštík, který střelou mezi betony karlovarského brankáře Sáblíka poslal zlínské do vedení. Hostující hráči se po inkasovaném gólu dostali více do hry, ale z tlaku vytěžili pouze tyč.

Úvod poslední třetiny byl ve znamení převahy hostujícího mužstva. Všechny střely ale končily na pozorně chytajícím zlínském brankáři Murínovi. V 52. minutě tak rozhodl o výsledku svou druhou brankou v zápase Jaroslav Balaštík. Karlovy Vary se už do konce utkání do vážnější příležitosti nedostaly.

RI Okna Zlín - Energie Karlovy Vary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Balaštík (Köhler), 52. Balaštík (Leška). Rozhodčí: Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 3617.

Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta - Balaštík, Leška, Záhorovský (21. Matějka) - Köhler, Kollár, Rachůnek - M. Pšurný, Roman Vlach, Andrašovský - Ondráček, Balán, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Karlovy Vary: Sáblík - Jiří Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Řezníček, Němec, Mudroch, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Kristek, Skladaný - Bílek, Melenovský, Hluchý - Dej, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme