Je to nejbolestivější brambora, přiznala po čtvrtém místě ve sprintu Soukalová

Od biatlonistky Gabriely Soukalové se na mistrovství světa čekají boje o medaile. A přesně tak to vypadalo i v dnešním sprintu. Do posledních metrů se Češka snažila, ale nakonec z toho bylo čtvrté místo. Rozhodně ale neměla důvod smutnit. Navíc úspěšný závod českých biatlonistek podpořila sedmým místem Veronika Vítková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová na trati dnešního sprintu

Gabriela Soukalová na trati dnešního sprintu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Hrozně se vám omlouvám, ale dívám se na televizi na vyhlášení, a jsem tu s vámi, takže bych už měla běžet,“ hlásila bezprostředně po závodě novinářům Gabriela Soukalová.

Až ti jí ale upozornili na to, že se na mistrovství světa nevyhlašuje šest nejlepších, jako na světovém poháru, ale jen ta medailová trojice.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými biatlonistkami po dnešním sprintu na MS mluvil reportér ČRo Tomáš Kohout

Bronzová Němka Dahlmeierová byla jen o 18 sekund rychlejší než česká Gabriela. Soukalové ale pověstná bramborová medaile nevadila. Ve srovnání s jinými jí ale vyšla přece jen výjimečná.

„Tohle byla nejbolestivější brambora, ze všech brambor,“ přiznala česká reprezentantka.

Stejně však byla Gabriela Soukalová se čtvrtým místem nakonec spokojená.

„Po té jedné chybě jsem si říkala, že už těžko budu bojovat o nějaký kov, takže jsem se snažila toho v běhu nahnat co nejvíce. Před druhou střelbou jsem si vůbec nezpomalila, tak jako normálně. Prostě jsem to riskla.“

A ono to vyšlo. Právě, když tohle Gabriela Soukalová říkala, hrála z reproduktorů písnička o tom, že se člověk má pořád dívat na život z té lepší stránky. Toho se konečně dočkala i sedmá Veronika Vítková, které nevyšel první úsek ve smíšené štafetě.

„Určitě to je pro mě satisfakce, protože jsem dokázala prodat to, co dělám v tréninku. Snažila jsem se ze začátku jet trochu volněji, aby mi zbylo více sil ke konci. Úplně to nevyšlo, protože ty síly i tak docházely, ale myslím, že mohlo být i hůře,“ hodnotila svůj výkon Veronika Vítková.

Soukalová skončila ve sprintu čtvrtá. O medaili ji připravila chyba na střelnici

Číst článek

Hůře ale nebylo a po výsledku je naopak lépe. A snad je to přesně ten jeden závod, který Veronika Vítková potřebovala, aby zahodila chmury a zase měla ze sportu radost.

„Takový závod hlavě určitě pomůže a dodá takové to zdravé sebevědomí,“ doufá sedmá žena dnešního sprintu.

A to se před stíhacím závodem hodí vždycky. Zvlášť, když je mezi nejlepšími 13 závodnicemi rozdíl pouhých 55 sekund. Veronika Vítková ví, že se může posunout hodně vysoko a je to jasné i Gabriele Soukalové.

„Bude to velmi zajímavý závod, tím, že je to tak nahuštěné. Ale těším se, protože nic není jasné,“ uzavírá Gabriela Soukalová, která do stíhačky vyrazí se ztrátou 38 sekund na první Norku Tiril Eckhoffovou.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme