Jedenadvacítka nastoupí proti Řecku, Belgii a Francii

Čeští fotbalisté do jedenadvaceti let sehrají květnový evropský šampionát proti Řecku, Belgii a Francii. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. Skupina B, do níž patří Česká republika, odehraje své zápasy v Ženevě a Lausanne. Ve skupině A se střetnou Portugalsko, Itálie, Anglie a Švýcarsko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté

fotbalisté

Turnaj, na němž bude český celek obhajovat stříbrné medaile z roku 2000 ze Slovenska, odstartuje zápasy ve skupinách 16. května. Finále je plánováno na 28. května na stadiónu Saint Jakob v Basileji.

"Když byla Francie nasazena, tak asi bude lídr skupiny a když zase koukám na papírové výsledky, tak my jsme jako jediní získali 20 bodů v kvalifikaci, což nás řadí mezi špičkové týmy. Pokud chceme zvítězit, musíme porazit všechny soupeře, i Francii," uvedl asistent trenéra Dušan Fitzel.

Podle obránce Václava Drobného je skupina B pro tým přijatelnější než skupina A: "Na druhou stranu, my jsme si nevybírali soupeře, nám to bylo celkem jedno. Nemůžeme se ohlížet, jestli hrajeme s favorizovanými Francouzi nebo Italy, stejně bychom takové soupeře potkali, pokud bychom se dostali do dalších bojů. Musíme doufat, že se nám zápas s Francií povede, hrajeme s ní hned na úvod, takže uvidíme, jak se pak dál bude vyvíjet situace ve skupině."

Program fotbalového ME do 21 let:

Čtvrtek 16. května: Řecko - Belgie (Lausanne), Francie - ČR (Ženeva)

Pátek 17. května: Itálie - Portugalsko (Basilej), Anglie - Švýcarsko (Curych)

Neděle 19. května: Řecko - Francie (Lausanne), Belgie - ČR (Ženeva)

Pondělí 20. května: Itálie - Anglie (Basilej), Portugalsko - Švýcarsko (Curych)

Úterý 21. května: ČR - Řecko (Lausanne), Belgie - Francie (Ženeva)

Středa 22. května: Švýcarsko - Itálie (Basilej), Portugalsko - Anglie (Curych)

Sobota 25. května: semifinále: vítěz B - druhý z A (Curych), semifinále: vítěz A - druhý z B (Basilej)

Úterý 28. května: finále: Basilej

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme