Jen Kladnu pomohlo domácí prostředí

Fotbalisté Teplic, Ostravy a pražské Slavie zůstávají i nadále jedinými celky Gambrinus ligy, které letos neztratily ani bod. Slavia ve třetím kole vyhrála v Českých Budějovicích 2:1, Teplice v Mostě 3:2. Hostům se vedlo i v Brně, kde plzeňská Viktoria triumfovala 1:0. Domácí byli úspěšní jen v souboji Kladna s Viktorií Žižkov, na výhře Středočechů 3:2 se dvěma trefami podílel útočník Jiří Jeslínek. Sešivané řadí nejhorší skóre mezi stoprocentně úspěšnými celky na třetí pozici. Na čtvrté místo se propadla mistrovská Sparta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Viktoria Plzeň

Fanoušci FC Viktoria Plzeň | Foto: FC Viktoria Plzeň

Teplice se na tři body z Mostu velmi nadřely, neboť ještě pět minut před koncem prohrávaly. Pak však střídající Smíšek podruhé v utkání vyrovnal a v poslední minutě se o vítězství postaral Doležal. Povedenou ranou z přímého kopu si dal hezký dárek k dnešním třicátým narozeninám. Slávisté vstoupili do zápasu v Českých Budějovicích, jakoby chtěli dát odpověď svému soupeři v 3. předkole Ligy mistrů Ajaxu Amsterodam. Nizozemský celek dnes vyhrál v lize 8:1 a také Slavia začala gólovou smrští. Již v 8. minutě vedla po trefách Kalivody a Šenkeříka 2:0. Jenže pak svou střeleckou potenci umlčela a ke slovu se naopak dostali domácí. Povedlo se jim však jen snížit. Vozábal střelou z hranice šestnáctky překonal brankáře Vaniaka, který tak po 531 minutách přišel o svou neprůstřelnost v dresu Slavie.

Ze dna tabulky se odpoutal loňský nováček Kladno, jenž v souboji s letošním nováčkem ze Žižkova díky vítězství 3:2 poprvé bodoval. Hrdinou utkání se stal devatenáctiletý útočník Jeslínek, který se postaral o dva zásahy Kladna a měl dokonce blízko k hattricku. Kladno doma vyhrálo poprvé od 12. listopadu loňského roku. Nepovedený zápas za sebou mají fotbalisté Brna, kteří po bezbrankové remíze se Zlínem z prvního kola doma naplno nebodovali ani na druhý pokus a s Plzní dokonce prohráli 0:1. Hosté, kteří po celý zápas výborně bránili a podnikali rychlé protiútoky, vyhráli díky šťastné trefě obránce Procházky. Jeho nepovedený centr z třiceti metrů překvapil špatně stojícího gólmana Lejsala a k překvapení všech skončil v brance.

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:2 (0:2)
Branky: 51. Vozábal - 4. Kalivoda, 8. Šenkeřík. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Mencl. ŽK: Adamec, Bíro - Brabec, Švec. Diváci: 5987.

FK SIAD Most - FK Teplice 2:3 (0:0)
Branky: 59. Procházka, 84. Prášil - 79. a 85. Smíšek, 90. Doležal. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Kubáň. ŽK: Procházka, Jedinák, Loos - Merzič, Lukáš, Sabou. Diváci: 7500 (vyprodáno).

1. FC Brno - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 41. Procházka. Rozhodčí: Matějek - Filgas, Večeřa. ŽK: Polách, T. Došek - Procházka, Trapp, Rada. Diváci: 6750.

SK Kladno - Viktoria Žižkov 3:2 (2:1)
Branky: 14. a 32. Jeslínek, 57. Cigánek - 30. Bukač, 70. Procházka. Rozhodčí: Racek - Goňa, Dobrovolný. ŽK: Labant, Procházka, Šťastný, Novotný (všichni Žižkov). Diváci: 2250.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme