Jens Lehmann se distancuje od urážlivého gesta

Pikantní dohru má sobotní zápas evropské kvalifikace mezi fotbalisty Německa a Kypru. Domácí gólman Jens Lehmann čelí podezření, že fanouškům svého týmu ukázal vztyčený prostředníček. Pokud se podezření potvrdí mohlo by to pro slavného brankáře mít velmi vážné důsledky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

E. Aloneftis a J. Lehmann

E. Aloneftis a J. Lehmann | Zdroj: ČTK

Během mistrovství světa v roce 1994 ukázal německým příznivcům vztyčený prostředník záložník Stefan Effenberg. Po dohodě s předsedou fotbalového svazu ho tehdy trenér Berti Vogts s okamžitou platností vyloučil z reprezentace.

Ve včerejším zápase v Hannoveru začali fanoušci po jednom z Lehmannových nepovedených "výletů" mimo pokutové území, skandovat jméno Lehmannova rivala Roberta Enkeho. Brankář německé reprezentace se poté na spánku hodně nepřirozeně poškrábal vztyčeným prostředníčkem a to právě na dohled sektoru domácích příznivců. Televizní záběry ale jasný úmysl neprokázaly.

"To je úplný nesmysl; v životě jsem nic takového neudělal," reagoval na obvinění Lehmann, který je teď v těžké psychické situaci. V mateřském Arsenalu totiž přišel o post brankářské jedničky a tatáž pozice je ohrožena i v německé reprezentaci.

Lehmannovi na pomoc přispěchal předseda fotbalového svazu Theo Zwanziger, který uvedl, že gólman cítí vůči fanouškům velký respekt a že by ho nikdy nenapadlo je jakýmkoli způsobem ranit.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme