Jiří Kotrba: "Z podstaty žít nemůžeme"

Start nového ročníku Gambrinus ligy je pro fanoušky Marily Příbram doslova zlým snem. V prvním kole v Brně mělo mužstvo tři body v hrsti, jenomže kolaps v nastaveném čase je nemilosrdně odvál. A domácí premiéra proti Bohemians už snad ani horší být nemohla. Porážka 1:5 rozladila sedmitisícovou návštěvu, která na stadion Na Litavce dorazila. Příbramský trenér JIŘÍ KOTRBA má díky těmto událostem hodně nepříjemné práce: musí co nejrychleji dostat tým zpátky na horní příčky tabulky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S Bohemians Marila v domácím prostředí nepochopitelně vyhořela. Jaké pro to máte vysvětlení?

"Jednoduché. Selhali jsme ve všech řadách a ve všech herních činnostech. Asi jsme žili z podstaty loňské sezóny, a to se opravdu nedá."

Co mohlo být důvodem, že hráči takto usnuli na vavřínech a soupeře asi podcenili?

"Já bych vůbec neřekl, že soupeře podcenili. Bohemians byli prostě lepší a dokázali to vyjádřit."

Marilu vloni zdobila jedna z nejlepších obran - ve dvou zápasech letošní ligy jste ale už inkasovali sedmkrát. Kde se vzal tento obrat k horšímu?

"Znovu říkám, že z podstaty nelze žít. Spíš se musí přidat, aby se loňská sezóna zopakovala, než o kousek ubrat. Potom je to samozřejmě všechno horší."

Jeden podstatný rozdíl tu ale je. Vloni odchytal všechny zápasy Michal Špit, který se ale vrátil do Sparty, a současný první gólman Michal Čaloun loňský ročník proseděl na lavičce náhradníků...

"Nemyslím si, že by se Čaloun podílel na naší prohře. Branky, které od Bohemky dostal, byly buď z bezprostřední blízkosti nebo po chybách spoluhráčů. Spíš mi vadí, že v tu chvíli je zticha... Tam by potřeboval dát někomu pár facek, aby se probral z toho snu, jenomže to samozřejmě brankář udělat nemůže. Musíme si to vyříkat, abychom se z toho snu opravdu probrali."

Po dvou kolech nemáte na kontě ani jeden bod. Jak se tedy budete z tohoto zlého snu probírat?

"Musíme si ze všeho nejdřív chlapským způsobem říct, proč jsme dostali tolik branek. Doufám, že při tom vysvětlování to hráči přijmou a poučí se, aby se takové věci už v příštích utkáních neděly. Aby to byla jenom jedna facka, kterou čas od času potřebuje každé mužstvo."

Kromě ligy vás letos čekají i důležité zápasy v Poháru UEFA. Soudě podle současné situace, nepotřebuje mužstvo posílit?

"Posilovat můžete, jak chcete. Dneska jsou na trhu hráči drazí, ale my jdeme jinou cestou. My si chceme vychovávat hráče, a když to šlo doteď, tak to po jednom nepovedeném zápase přece nezbouráme. To by byl krutý omyl. Já vím, že ta další utkání budou složitější, protože herní pohoda teď asi zrovna velká nebude. Ale o to víc musejí hráči bojovat a pracovat. A na to pak zase naváže dobrý fotbal."

Štěpán Etrych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme