Jiří Němec vstoupil do klubu "500"

I ve fotbalu se čas od času slaví něco jiného než jen vítězství klubu, případně reprezentace. Sami hráči třeba vítají příchod nováčků, ti je pak hostí po prvním gólu anebo hattricku. Oslavuje se i fotbalová dlouhověkost. A právě na tu došlo dnes na Střelnici v Jablonci nad Nisou před ligovým utkáním s Blšany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Němec

Jiří Němec | Foto: fotbal.cz

Do výkopu už mnoho nezbývalo, když při nástupu hráčů na plochu diváci tleskali kapitánovi hostujícího týmu. Jiří Němec - defenzivní záložník, kterému letos bude 37 let - se totiž chystal na svůj pětistý zápas v lize. To byl ale možná jediný okamžik, kdy se mohl radovat. Jeho Blšany prohrály v Jablonci 1:2 a sám Němec dostal v utkání i žlutou kartu. A jak zápas hodnotil? "Velké zklamání," byl Jiří Němec nejprve velmi stručný. Pak ale důvody trochu rozvedl: "Prohrát se může, ale na tom hřišti se musí něco odvést. A to se nám bohužel dneska nepovedlo. Zklamaný jsem tedy hlavně z výkonu."

Teď k té veselejší stránce. Mít odehráno pět set zápasů v nejvyšších soutěžích, to už je pěkné mazáctví. Však byl také Jiří Němec zvolen Osobností ligy za loňskou sezónu. Ale považte! Sám by si magické pětistovky možná ani nevšiml. "Že budu hrát pětistý zápas v lize jsem se dozvěděl vlastně až v průběhu tohoto týdne," vysvětluje Jiří Němec, "měl jsem trochu v podvědomí, že bych toho mohl dosáhnout. V Německu jsem odehrál přes 250 zápasů a tady se k tomu číslu také schyluje." Jiřího Němce samozřejmě těší, že se mo povedlo tolik utkání odehrát. A naznačuje, že hned tak končit asi nebude: "Hlavně, že všechno bylo bez zranění. Doufám, že mi zdraví bude sloužit dál a ještě nějakej ten zápas za Blšany v lize odehraju."

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme