Jiří Novák je po výhře nad Ferrerem ve čtvrtfinále Paříže

Jiří Novák porazil na tenisovém turnaji série Masters v Paříži nejvýše nasazeného Španěla Ferrera 7:5, 7:5, a postoupil už do čtvrtfinále. Tam se utká s Maročanem Hichamem Arazim. Zaváhání Ferrera potrestal Američan Andy Roddick, který španělského antukáře vystřídal na postu světové jedničky - porazil totiž hladce ve dvou setech dalšího Španěla Robreda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Foto: ATP tenis

Oba hráči předváděli vynikající tenis, hráli skvěle umístěné míče od základní čáry a málo chybovali. Novák měl ale zřetelně lepší servis. Zaznamenal jedenáct es, zatímco jeho soupeř jen dvě, a nedopustil se žádné dvojchyby, zatímco Ferrero dvou. Novák, který je nyní na světovém žebříčku na 18. místě a v pařížském turnaji byl nasazen jako čtrnáctý, se za svůj výkon bez rozpaků pochválil. "Hrál jsem výborně, výborně jsem servíroval a hlavně diktoval tempo od základní čáry. Opravdu jsem dnes hrál světový tenis, čekal jsem těžký zápas, což se vyplnilo, ale neměl jsem co ztratit, hrál jsem trochu s menšími nervy. Cením si toho, že jsem vydržel jeho tempo a byl schopen eliminovat jeho hru," pochvaloval si český tenista.

V pátečním čtvrtfinálovém utkání s Arazim se ale úlohy oproti dnešnímu zápasu obrátí - Maročan je na žebříčku až 58. a Novák půjde do zápasu jako favorit. V rozhovoru řekl, že čeká velice silného soupeře a náročný zápas. "Arazi vyhrál v Paříži s kvalifikací už pět utkání, takže musí hrát výborně, ale nedám mu určitě nic zadarmo a budu se snažit probojovat do semifinále, což by byl vynikající výsledek," řekl Novák. S Arazim se utkal šestkrát a bilance je vyrovnaná 3:3 na zápasy. Naposledy se Novák s o dva roky starším rodákem z Casablanky utkal už před třemi lety a na svém oblíbeném antukovém turnaji v Gstaadu vyhrál ve dvou setech.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme