Jiří Novák vypadl, Zuzana Ondrášková postupuje

Český tenista Jiří Novák nepotvrdil roli sedmého nasazeného hráče a s turnajem v portugalském Estorilu se rozloučil již v prvním kole. Na turnaji ve Varšavě hájila dnes české barvy úspěšně pouze Zuzana Ondrášková. Denisa Chládková, Michaela Paštiková, Iveta Benešová a Klára Koukalová skončily hned v prvním kole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Zdroj: ČTK

Turnaj v Estorialu

Nad Novákovy síly byl dnes Francouz Paul-Henri Mathieu. O výsledku utkání hodně napověděla první sada, v níž český tenista vedl už 5:3, nakonec ji však prohrál v tie-breaku. Druhý set pak byl jasnou záležitostí Francouze, jenž zvítězil 6:1. Do dalších bojů naopak postoupil Tomáš Cakl, jenž se do hlavní části turnaje probil z kvalifikace. 234. muž světového žebříčku Cakl, jenž v pondělí oslavil čtyřiadvacáté narozeniny smetl Kennetha Carlsena z Dánska dělí 178 míst v pořadí ATP, český tenista vyhrál jednoznačně 6:3 a 6:0.

Jediná česká tenistka v Estorilu Lucie Šafářová zvládla po úspěchu v kvalifikaci i své úvodní vystoupení v hlavní části turnaje. Osmnáctiletá Brňanka porazila v dramatickém duelu nejlepší světovou deblistku současnosti Virginii Ruanovou- Pascualovou ze Španělska. Šafářová po vyhrané úvodní sadě nevyužila v průběhu druhého setu čtyři mečboly a nakonec prohrála v tie-breaku. V poslední sadě však mladá Češka jasně dominovala a nadělila favorizované soupeřce "kanára".

Výsledky turnaje v Estorialu:

1. kolo mužské dvouhry: Mathieu (Fr.) - Novák (7-ČR) 7:6 (7:5), 6:1, Cakl (ČR) - Carlsen (Dán.) 6:3, 6:0, Calleri (Arg.) - Machado (Port.) 4:6, 6:3, 6:1, Marin (Kost.) - Chela (9-Arg.) 6:1, 6:2, Montaňes - Blanco (oba Šp.) 7:6 (7:5), 6:4, Sanguinetti (It.) - Condor (Šp.) 6:0, 6:2.

1. kolo ženské dvouhry:

Šafářová (ČR) - Ruanová-Pascualová (8-Šp.) 7:5, 6:7 (3:7), 6:0, Krajiceková (Niz.) - Beltrameová (Fr.) 3:6, 6:4, 6:3, Diazová-Olivaová (Arg.) - Gloriaová (Kan.) 6:1, 6:1, Savčuková (Ukr.) - Pennettaová (1-It.) 6:3, 7:6 (10:8), Li Na (4-Čína) - Cohenová-Alorová (Fr.) 6:4, 1:6, 6:3.

Turnaj ve Varšavě

Česká tenistka Michaela Paštiková se rozloučila s turnajem ve Varšavě v prvním kole. Pětadvacetiletá hráčka, jež do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, držela krok s Italkou Silvií Farinaovou-Eliaovou pouze do stavu 2:2. Pak však s osmou nasazenou prohrála deset her za sebou a v polské metropoli skončila. Také další česká hráčka Iveta Benešová se s turnajem ve Varšavě rozloučila záhy. Česká reprezentantka, která o víkendu hrála ve Fed Cupu proti Japonsku, dnes nestačila na Rusku Marii Kirilenkovou, jíž podlehla hladce 1:6 a 2:6. Prvním kolem turnaje ve Varšavě nakonec neprošly ani Denisa Chládková a Klára Koukalová. Chládková nestačila na někdejší světovou jedničku Justine Heninovou-Hardenneovou z Belgie, jíž podlehla dvakrát 2:6, Koukalová rovněž ve dvou setech ztratila zápas s Izraelkou Annou Smašnovovou. Jedinou českou zástupkyní ve druhém kole tak bude Zuzana Ondrášková. Ta potvrdila rozehranost z kvalifikace i v hlavní části turnaje ve Varšavě. Česká tenistka porazila v úvodním kole Rusku Veru Duševinovou 6:3, 6:4 a čeká ji duel s Italkou Silvií Farinaovou-Eliaovou, jež dnes vyřadila Michaelu Paštikovou.

Výsledky turnaje ve Varšavě:

1. kolo dvouhry: Farinaová-Eliaová (8-It.) - Paštiková (ČR) 6:2, 6:0, Kirilenková (Rus.) - Benešová (ČR) 6:1, 6:2, Ventová- Kabchiová (Venez.) - Schiavoneová (9-It.) 5:1 skreč, Hantuchová (SR) - Kosinská (Pol.) 6:4, 7:5, Vakulenková (Ukr.) - Čakvetadzeová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:1, Ondrášková (ČR) - Duševinová (Rus.) 6:3, 6:4, Clijstersová (7-Belg.) - Perebijnisová (Ukr.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:1, Ivanovičová (SČH) - Suchá (SR) 6:0, 6:0, Heninová-Hardenneová (Bel.) - Chládková (ČR) 6:2, 6:2, Smašnovová (Izr.) - Koukalová (ČR) 7:5, 7:5, Dechyová (6-Fr.) - Malejevová (Bul.) 6:4, 6:4.

Turnaj v Mnichově

Český hráč Jiří Vaněk nestačil v úvodním kole turnaje v Mnichově na šestého nasazeného Rusa Igora Andrejeva. Letošní vítěz z Valencie českého tenistu porazil jednoznačně po setech 6:1 a 6:2. Turnaj na antuce v Bavorsku, který je dotován částkou 323.250 eur skončil i pro Tomáše Zíba, kterého dál nepustil Raemon Sluiter z Nizozemska. Český tenista Nizozemci podlehl 4:6 a 2:6.

Výsledky turnaje v Mnichově:

1. kolo dvouhry:

Andrejev (6-Rus.) - Vaněk (ČR) 6:1, 6:2, Srichaphan (7-Thaj.) - Wessels (Niz.) 6:3, 6:4, Arthurs (Austr.) - Labadze (Gruz.) 6:3, 6:3, Sluiter (Niz.) - Zíb (ČR) 6:4, 6:2, Haas (4-Něm.) - Almagro (Šp.) 7:5, 6:3, Monaco (Arg.) - Burgsmüller (Něm.) 7:5, 6:3.

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme