Jiří Welsch se v NBA stěhuje do Milwaukee

Jediný český basketbalista v zámořské NBA Jiří Welsch opět změní své působiště. Od příští sezony bude oblékat dres s jelenem, kterého má ve znaku tým Milwaukee Bucks. Jeho dosavadní zaměstnavatel Cleveland Cavaliers se jej rozhodl vyměnit za právo volby ve druhém kole draftu v roce 2006.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbal

Basketbal | Foto: Vitisport

Welschův přestup je první z mnoha změn, kterými projde kádr Clevelandu po nástupu nového generálního manažera Danny Ferryho. Poté, co se "Kavalíři" těsně neprobojovali do play off, hodlá Ferry vytvořit nový silný tým kolem hlavní hvězdy LeBrona Jamese. V současné době mají Cavaliers pod smlouvou jen sedm basketbalistů.

Pětadvacetiletý Welsch do Clevelandu přišel v únoru z Bostonu Celtics za právo volby v prvním kole draftu 2007. Do základní sestavy se však bohužel neprosadil a dosáhl průměru pouhých 2,9 bodu na zápas. Po čtyřech měsících se s ním tedy Cleveland rozloučil. Jeho novému týmu se v uplynulém ročníku soutěže nedařilo. S pouhými třiceti vítězstvími skončili Bucks poslední v Centrální divizi. Šance, že by se mohl Welsch konečně opět prosadit do základní sestavy, je však celem vysoká.

Milwaukee Bucks jsou v NBA Welschovou již pátou štací. V roce 2002 ho draftovala jako 16. v pořadí Philadelphia 76ers. V zápětí byl však vyměněn do Golden State Warriors, kde strávil první sezonu. V rámci hromadného přestupu pak putoval do Dallasu Mavericks. Přestože se mu v přípravě dařilo, ještě před vypuknutím dalšího ročníku NBA putoval do Bostonu Celtics. V nejslavnějším týmu historie se Welsch chytil, většinou nastupoval v základní pětce. Loni si zahrál poprvé play off, ale pouť týmu Celtics ukončila ve čtyřech zápasech favorizovaná Indiana Pacers. V úspěšnosti střelby trojek byl jedním z nejlepších v soutěži. V prosinci 2004 si dokonce 24 body vytvořil své osobní střelecké maximum v NBA.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme