Jupp Heynckes odchází od fotbalistů Mönchengladbachu

Jako na černou středu bude na dnešek vzpomínat trenéři ve fotbalové bundeslize. Zatímco Jupp Heynckes se z lavičky Mönchengladbachu poroučel dobrovolně, Felixe Magatha odvolalo vedení mnichovského Bayernu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jupp Heynckes

Jupp Heynckes | Zdroj: ČTK

Mnichovský velkoklub čeká znovu trenérská rošáda Felix Magath - Ottmar Hitzfeld, i když v opačném gardu, než v létě 2004. Magath přitom v obou úvodních sezónách dovedl Bayern k zisku "doublu", tedy k vítězství v lize i v poháru.

Letošní sezóna se ale změnila v noční můru, když mnichovští vypadli z poháru s Alemanií Cáchy a v aktuální ligové tabulce jim patří až čtvrtá příčka. Podle Magatha, kterému definitivně zlomila vaz bezbranková remíza s Bochumí, může klub zapomenout na boj o titul a měl by se soustředit na získání druhé nebo třetí pozice.

Vedení Bayernu zdůvodnilo vyhazov právě obavami, zda si tým vůbec zajistí postup do příštího ročníku Champions League. Borussii Mönchengladbach pak už nevede další známý trenér Jupp Heynckes, který posunul smutný klubový rekord na 12 bundesligových zápasů v řadě bez vítězství.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme