Juventus je ve finále Ligy mistrů, Nedvěd si ho ale nezahraje

Fotbalisté Juventusu Turín včetně Pavla Nedvěda postoupili do finále Ligy mistrů. Rozhodla o tom jejich výhra 3:1 nad Realem Madrid v odvetném semifinále na domácí půdě. V prvním ryze italském finále v historii nastoupí Juventus 28. v května v Manchesteru proti AC Milán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Pavel Nedvěd přispěl k výhře Juventusu třetí brankou, ale vzápětí uviděl třetí žlutou kartu v soutěži a na stadionu Old Trafford v Manchesteru se za dva týdny posadí jen do hlediště.

Juventus po těsné porážce 1:2 v Madridu slíbil, že udělá pro postup maximum a na jeho soustředěném výkonu to bylo znát od úvodního výkopu. Černobílý tým pracoval jak dobře naladěný stroj, který ze zálohy dirigoval kapitán české reprezentace. Gólman Realu Casillas měl také mnohem více práce než jeho kolega Buffon v druhé brance.

Ve 12. minutě Nedvěd poslal lehce přetažený centr, který Del Piero vrátil před branku a tam Trezeguet dokázal přesně trefit volné místo mezi pravou rukou španělského gólmana a tyčí.

Vedoucí branka domácích Real probudila. Jenže Ronaldo nakonec po zranění lýtka z prvního dulu nebyl schopen nastoupit od začátku a jeho absence byla citelná. Nebýt Gutiho šance z 22. minuty, v níž se ocitl po špatně zahraném ofsajd systému Juventusu, hosté by se nedostali do šestnáctky. Navíc turínský tým se soustředil při svém vedení na důkladnou defenzivu, která Realu nedovolila dostat se k obvyklé mnohočetné kombinaci.

Domácí celek však dokázal využít zaváhání prostupné madridské obrany před poločasem ještě jednou. Hierro se Salgadem jen naivně přihlíželi technickým kouskům Del Piera na hranici šestnáctky, které italský kanonýr ukončil přesnou střelou do sítě.

Trenér Realu Del Bosque se podle očekávání krátce po změně stran rozhodl vyslat na trávník Ronalda a právě brazilský mistr světa domácí obranu řádně prohnal. Krátce po svém příchodu na trávník se zasloužil o penaltu, při níž ho srazil k zemi Montero. Jenže Figův nepovedený pokus Buffon zneškodnil a Realu nezbývalo, než dál dobývat jeho branku.

Pak přišla velká chvíle Pavla Nedvěda, který si v 73. minutě naběhl na kolmý pas ze středu hřiště, s míčem u nohy přeběhl nešťastníka Hierra a pravou nohu vstřelil rozhodující gól. V tomto ročníku Ligy mistrů se trefil už popáté. V poslední minutě sice Zidane odpověděl čestnou trefou Realu, ale postup svého bývalého klubu tím nezhatil.

Nedvěd si však vytoužené finále neužije. Devět minut před koncem uviděl po zbytečném faulu na McManamana žlutou kartu, která mu vzala naději na start v posledním zápasu v soutěži. Zdrcený hráč po závěrečném hvizdu klesl na trávník s rukama v dlaních.

Juventus Turín - Real Madrid 3:1 (2:0)

Branky: 12. Trezeguet, 43. Del Piero, 73. Nedvěd - 89. Zidane. Rozhodčí: Meier - Buragine, Käppeli (všichni Švýc.). ŽK: Tacchinardi, Nedvěd - Flavio Conceicao, Salgado, Hierro, Figo. Diváci: 67.299. První zápas 1:2, do finále postupuje Juventus.

Juventus Turín: Buffon - Thuram, Tudor, Montero, Birindelli (60. Pessotto) - Zambrotta, Tacchinardi, Davids (90. Conte), Nedvěd - Del Piero, Trezeguet (77. Camonaresi).

Real Madrid: Casillas - Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Figo, Flavio Conceicao (53. Ronaldo), Cambiasso (75. McManaman), Zidane - Guti, Raúl.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme