K volejbalové reprezentaci se vrací trenér Haník

Novým trenérem české volejbalové reprezentace se stal Zdeněk Haník. Ten se k týmu vrací po pětileté přestávce. Bývalý kapitán a nahrávač národního týmu Haník převzal český výběr po Igoru Prieložném. Tomu svaz vypověděl smlouvu po letošní neúspěšné kvalifikaci na evropský šampionát. Haník tak povede národní družstvo už na listopadovém mistrovství světa v Japonsku, pak mu smlouva skončí. U mužstva ale může pokračovat i nadále, záležet bude na výkonech týmu a hodnocení svazu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volejbal

volejbal | Foto: FIVB

Nový kouč má nyní jen necelých sedm týdnů na přípravu týmu pro mistrovství světa v Japonsku. Právě kvůli značné časové tísni funkcionáři vybrali kouče, který prostředí kolem reprezentace dobře zná, Haník dosud pracoval pro svaz jako ústřední metodik.

Za asistenta si vybral Ivana Husára, bývalého trenéra slovenské reprezentace, s kterým se zná ze společného působení ve VKP Bratislava. Osmnáctičlennou širší nominaci na MS musí svaz nahlásit do pátku, proto Haník už před pondělním podpisem smlouvy začal sledovat a obvolávat hráče.

Devětačtyřicetiletý kouč má za sebou úspěšné angažmá u reprezentace od března 2000 do podzimu 2001. Pod jeho vedením český tým potvrdil čtvrtým místem na ME v Ostravě příslušnost k evropské špičce. Haník s mužstvem postoupil i na minulé mistrovství světa do Argentiny, ale po neshodách s tehdejším místopředsedou svazu Léblem u národního celku skončil.

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme