Kanady se nebojí

Přetěžký soupeř čeká českou hokejovou dvacítku v bojích o medaile na mistrovství světa v americkém Grand Forks . Poté, co v noci na dnešek zdolala ve čtvrtfinále Finsko 3:0, narazí ve 22:30 hod SEČ na výběr Kanady. Hráči s javorovým listem na prsou, stmeleni kolem mladých hvězdiček Patrice Bergerona a Sidneyho Crosbyho, si přitom v dosavadním průběhu šampionátu vedou naprosto suverénně. Ve své skupině vyhráli všechna čtyři utkání, svým soupeřům nasázeli v průměru osm branek za zápas. Do semifinále postupovali přímo a od 30. prosince šetří síly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čeští fanoušci

čeští fanoušci | Foto: Česká televize

"Kanaďané tady mají možná nejlepší juniorský výběr všech dob. Jejich kvality vyplývají z úrovně domácích soutěží i z umění jednotlivých hráčů. Jejich hokej je důrazný, vytvářejí veliký ofenzivní tlak," zhodnotil v rozhovoru pro ČTK síly semifinálové soupeře trenér české dvacítky Alois Hadamczik. Strachem z favorita ovšem netrpí. "Máme respekt, ale nebojíme se. Naši hokejisté tady předvedli dobré výkony. Musíme je připravit hlavně psychologicky. Je třeba, abychom si uvědomili, že hrát se dá s každým," dodal Hadamczik.

Jenže, jak se zdá, hráči nízkým sebevědomím netrpí. "Když zopakujeme výkon jako proti Americe nebo Finsku, budeme mít určitě šanci. Dali jsme dohromady skvělý tým, navzájem si pomáháme," řekl ČTK obránce Ladislav Šmíd. A co by mohlo na Kanaďany platit? Recept nabídl nejproduktivnější hráč turnaje Rostislav Olesz: "Musíme hrát trpělivě vzadu, ale ne žádnou destrukci nebo pasivní hokej. Je třeba, abychom vyráželi do ofenzivy a počínali si aktivněji. Soupeř nemůže mít pocit, že jenom odevzdaně čekáme.Kanaďany tady nikdo neprověřil, oni se na šampionátu ještě nedostali pod tlak. V tom by mohla být naše výhoda.," řekl Olesz.

Druhý finalista vzejde ze soboje Ruska se Spojenými státy.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme