Kanonýr Ševčenko čtyřikrát skóroval v Istanbulu

Fotbalisté Interu Milán porazili v pátém kole základní části Ligy mistrů Artmedii Bratislava 4:0 a postoupili do další fáze, hattrickem se o to postaral Brazilec Adriano. Tři góly dal i Gruzínec Kobiašvili a německé Schalke tak porazilo Eindhoven 3:0. Dokonce čtyřikrát se trefil Ukrajinec Ševčenko, díky němuž AC Milán vyhrál na hřišti Fenerbahce Istanbul také přesvědčivě 4:0. Bezbranková remíza s Betisem Sevilla posouvá do další fáze Liverpool, Anderlecht Brusel pak nestačil na londýnskou Chelsea 0:2, Real Madrid remizoval s francouzským Lyonem stejně jako Rosenborg Trondheim s Olympiakosem Pireus a Porto s Glasgow Rangers 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Už dříve si postup mezi elitní šestnáctku zajistily Bayern Mnichov, Juventus Turín, Arsenal, Ajax Amsterodam, Barcelona, Lyon a Real Madrid. O zbylých šest míst se bude bojovat 6. a 7. prosince, kdy základní skupiny skončí. Artmedia, v jejíž základní sestavě nastoupil z českých vyslanců jen Aleš Urbánek, pořád může snít o postupu. Příště však doma musí zdolat předloňského vítěze Porto a zároveň doufat, že Glasgow Rangers, kteří dnes v závěru utkání v Portugalsku vybojovali remízu, doma neporazí milánský Inter. Ze skupiny G jdou dál oba anglické velkokluby. Petr Čech v brance Chelsea udržel čisté konto na půdě Anderlechtu Brusel, kde londýnský celek vyhrál 2:0. Čechův protějšek Daniel Zítka dnes opět jen kryl záda bruselské jedničce Protovi a sledoval, jak jeho spoluhráči prohráli v Lize mistrů dvanáctý zápas za sebou. Slavilo se i v Liverpoolu, který dnes sice na Anfield Road uhrál s trápícím se Betisem Sevilla jen bezbrankovou remízu, ale i ta obhájci prvenství bohatě stačila k udržení prvního místa ve skupině.

Ve skupině F už bylo o postupu Lyonu a Realu Madrid dávno jasno, přesto měl "Bílý balet" o motivaci ve vzájemném duelu postaráno. Real v prvním duelu v Lyonu musel strávit tříbrankový debakl, ale dnes se mu reparát úplně nepovedl, když uhrál pouze remízu 1:1. Lyonu ji zachránil dvacet minut před koncem norský útočník John Carew, který se neprosadil v nedávné baráži proti českým reprezentantům. V druhém duelu Olympiakos Pireus dlouho vedl díky zásahu brazilského míčového kouzelníka Rivalda ve zmrzlém Trondheimu. Domácí sice čtyři minuty před koncem neproměnili penaltu, ale Helstad v 88. minutě vyrovnal a zajistil tak norskému klubu třetí místo ve skupině a start alespoň v Poháru UEFA.

Skupina E:

Schalke 04 - PSV Eindhoven 3:0 (1:0)
Branky: 18. z pen., 72. a 79. z pen. Kobiašvili. Rozhodčí: Michel (SR). Diváci: 55.000.

Fenerbahce Istanbul - AC Milán 0:4 (0:1)
Branky: 16., 52., 70. a 76. Ševčenko. Rozhodčí: Hauge (Nor.). Diváci: 45.000.

Skupina F:

Rosenborg Trondheim - Olympiakos Pireus 1:1 (0:1)
Branky: 88. Helstad - 25. Rivaldo. Rozhodčí: Allaerts (Belg.). ČK: 85. Pantos (Olympiakos). Diváci: 20.000.

Real Madrid - Olympique Lyon 1:1 (1:0)
Branky: 41. Guti - 72. Carew. Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.). Diváci: 65.000.

Skupina G:

FC Liverpool - Betis Sevilla 0:0
Rozhodčí: Poulat (Fr.). Diváci: 42.077.

Anderlecht Brusel - FC Chelsea 0:2 (0:2)
Branky: 8. Crespo, 15. Carvalho. Rozhodčí: Farina (It.). Diváci: 21.845.

Skupina H:

Inter Milán - Artmedia Bratislava 4:0 (2:0)
Branky: 41., 62. a 74. Adriano, 28. Figo. Rozhodčí: Riley (Angl.). Bez diváků.

FC Porto - Glasgow Rangers 1:1 (0:0)
Branky: 60. Lisandro López - 83. McCormack. Rozhodčí: Fandel (Něm.). Diváci: 38.000.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme