Kapitán Colorada Sakic odmítl konec sezóny

Hokejisté Colorada stále zůstávají ve hře o Stanley Cup. V pátém zápase semifinále Západní konference zámořské NHL zvítězili na ledě San Jose 2:1 v prodloužení a snížili stav série na 2:3. Konec sezóny pro Laviny odmítl kapitán Joe Sakic, který vstřelil oba góly hostů. Ve druhém semifinálovém duelu na Západě porazilo Calgary Detroit 1:0 a od postupu do konferenčního finále ho dělí jediná výhra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Hejduk

Milan Hejduk | Foto: Hráči NHL

Laviny vyhrály podruhé v řadě v nastaveném čase a rozhodující gól vstřelil opět kapitán Joe Sakic. Stejný hráč nejprve deset minut před třetí sirénou vyrovnal na 1:1. Vedoucí gól Sharks vstřelil osm vteřin před koncem úvodní části hry Vincent Damphousse. Série pokračuje v úterý v Denveru a český útočník Avalanche Milan Hejduk tak pravděpodobně neposílí národní tým na světovém šampionátu v Praze a Ostravě.

Ve druhém semifinále Západní konference porazilo Calgary 1:0 a v sérii vede 3:2. Výborný výkon předvedl v brance Flames finský gólman Mikka Kiprusoff, který pochytal všech 31 střel soupeře a připsal si druhou nulu v letošním play off. Jedinou branku utkání vstřelil ve 37. minutě Craig Conroy po přihrávce Jaroma Iginly. Zápas nedohrál kapitán Red Wings Steve Yzerman, kterého trefil puk do tváře.

Západní konference - semifinále:

San Jose - Colorado 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky: 20. Damphousse - 50. a 62. Sakic. Střely na branku: 22:18. Diváci: 17.496
Výsledky předchozích zápasů: 5:2, 4:1, 1:0, 0:1 v prodl.
Stav série: 3:2

Detroit - Calgary 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka: 37. Conroy. Střely na branku: 31:21. Diváci: 20.066
Výsledky předchozích zápasů: 1:2 v prodl., 5:2, 2:3, 4:2
Stav série: 2:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme