Karel Brückner nominoval dva nováčky

Česká fotbalová reprezentace vstoupí do nové sezóny zápasem proti Slovensku, který se uskuteční na Andrově stadionu v Olomouci. Trenér reprezentace Karel Brückner nominoval dva nováčky: obránce Martina Jiránka z italské Regginy a záložníka Jana Šimáka, hráče německého Leverkusenu. Nominováné bylo zatím sedmnáct jmen, ale kouč má v plánu dodatečně povolat ještě šestého obránce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal

Vybírá z defenzivních hráčů (Bejbl, Petrouš, Novotný, Grygera, Bolf, Fukal...). Ke společné přípravě se hráči sejdou v neděli odpoledne v Praze."Vycházíme z nominace na zápas s Itálií, přibyli hráči z jedenadvacítky a Nedvěd, který se v květnu pro nemoc omluvil," říkal kouč, kterému v nominaci nezbylo místo mj. na Grygeru, Novotného, Baranka či Lokvence. Oba nováčky prý sleduje delší čas a k jejich nominaci se schylovalo už dříve. "Oba hráče znám z jedenadvacítky. Jiránek tam patřil k nejlepším, ale až do mistrovství dostával u něho juniorský tým přednost. Teď si představuju, že by mohl být vhodným hráčem do dvojice středních stoperů," říká Brückner.

Šimáka viděl naposledy v jeho včerejší bundesligové premiéře, kde v dresu Leverkusenu vstřelil branku. "Sledoval jsem ho i vloni ve druhé bundeslize s Hannoverem, máme o něm dobré reference i z přípravy."¨ Šimáka považuje Brückner za náhradu za Kolouška. "Je to rovnocenný hráč, i podobný typ." Také soupeř bude pohromadě už od neděle, ale tréninkový kemp v Trenčanských Teplicích opustí teprve den před zápasem. Pro Slováky je utkání poslední generálkou před vstupem do kvalifikace o postup ME 2004, v září už hrají o body v Turecku.

"Je to jejich poslední příprava, domnívám se, že půjde o generálku se vším všudy i s hráči ze zahraničí." Brücknerův tým do kvalifikace vstoupí až říjnovým dvojzápasem v Moldavsku (12.10.) a s Běloruskem (16.10.), v září bude hrát přátelsky s Jugoslávií (6.9. na Letné). Po rozdělení Československa spolu reprezentace nástupnických zemí hrály zatím třikrát. Přátelský zápas v roce 1995 skončil v Bratislavě remízou 1:1 (branky Šmejkal - Timko), v kvalifikaci MS 1998 oba týmy vyhrály domácí zápasy. V Bratislavě v srpnu 1997 slavili Slováci výhru 2:1 (Jančula - Majoroš, Šmicer), pražskou odvetu vyhrál v říjnu tým tehdejšího trenéra Uhrina 3:0 (Šmicer, Siegl, J. Novotný).

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme