Karjala: Vyhráli Finové, naši druzí

Na letošním hokejovém Karjala Cupu triumfovali hráči pořádajícího Finska, kterým k prvenství pomohla výhra 4:1 nad Švédy. Radovat se mohou i čeští reprezentanti - na závěr turnaje totiž zvítězili nad týmem Ruska 3:2 po samostatných nájezdech, a obsadili konečnou druhou příčku. V řádné hrací době se trefili Hejda s Divíškem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zápas Česko-Rusko

zápas Česko-Rusko | Foto: Michal Doležal

S několika změnami v sestavě a bez zraněného obránce Benýška, jenž si v sobotu proti Finům vymknul kotník, zahájili čeští hokejisté aktivněji. Ruského gólmana Tarasova, který dostal na turnaji poprvé přednost před Sokolovem, prověřil střelou na vyrážečku Hlinka, po něm se zblízka snažil protlačit kotouč do branky Sup. Po chybě obrany musel na druhé straně zasahovat Málek po Butově tvrdé střele, ale důležité vedoucí branky se dočkal český tým. Při Skugarevově vyloučení proměnil přesnou Dudovu přihrávku v gól obránce Hejda, avšak ruští hokejisté přidali na důrazu a rychlosti a stále častěji se dostávali do nebezpečné blízkosti Málkovy branky. Český celek přestál dvě oslabení v době, kdy na trestné lavici pykali Pavelek a Vopat; při vyloučení druhého jmenovaného dokonce mohl z protiútoku přidat pojistku Divíšek. V závěrečné dvacetiminutovce však už čeští hokejisté nedokázali Rusy v přesilovce udržet a Sušinskij vyrovnal. Vzápětí strhl vedení na stranu soupeře Turkovskij, ale český tým se nevzdal; Divíšek si vynutil prosloužení. V něm tým výrazně podržel Málek. Zneškodnil vyložené šance Sušinskému i Mozjakinovi a nejproduktivnějšího hráče ruské superligy vychytal i v nájezdech. Na druhé straně Sup zamířil svůj pokus přesně a rozhodl o dalším dvoubodovém zisku českého mužstva.

Výsledky:

Česká republika - Rusko 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Hejda (Duda, P. Kadlec), 55. T. Divíšek (P. Sýkora, Sup), rozhodující nájezd Sup - 48. Sušinskij (Koroljov), 54. Turkovskij (Sušinskij, Bojkov).
Rozhodčí: Laaksonen - Nokisalmi, Kekäläinen (všichni Fin.).
Vyloučení: 5:1. Využití: 1:1.
Diváci: 3850

Finsko - Švédsko 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Nummelin (Rintanen, Pärssinen), 24. Nummelin (Pärssinen), 24. Peltonen (Mäntylä, Eloranta), 38. Karalahti (Laakkonen) - 25. Salomonsson (Svartvadet).
Rozhodčí: Karabanov (Rus.) - Kautto, Sorakangas (oba Fin.).
Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0.
Diváci: 10.033.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme