Karlovy Vary prolomily v hokejové extralize sérii porážek

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v nejvyšší domácí soutěži po čtyřech prohrách v řadě. V předehrávaném utkání 34. kola porazili Západočeši liberecké Bílé tygry 4:3. O svém vítězství ale domácí rozhodli až dvěma slepenými góly v polovině závěrečné třetiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejisté Karlových Varů se radují z výhry nad Libercem

hokejisté Karlových Varů se radují z výhry nad Libercem | Zdroj: ČTK

První polovina úvodní třetiny zápasu vyšla karlovarským hokejistům na výbornou. Po gólech Čutty a Kristka vedli v 10. minutě už 2:0 a zdálo se, že špatné výsledky z předešlých zápasů jsou minulostí. Liberec však dokázal ještě do konce první třetiny srovnat. Nejprve se po ubráněném oslabení prosadil v 17. minutě Pabiška a o necelou minutu později zařídil remízový stav Zíb.

Ve druhé třetině zápasu mělo více ze hry hostující mužstvo. To se také po několika nedůslednostech v obranně domácích dostalo do vedení. Závaru před karlovarskou brankou využil ve 28. minutě ke vstřelení branky Václav Nedorost. Západočeši dohráli prostřední dějství v mírném útlumu, navíc přišli po tvrdém střetu o útočníka Procházku, který už do do závěrečné části utkání nenastoupil.

Poslední třetina přinesla obrat ve prospěch domácích. Nejprve se na začátku 48. minuty trefil v přesilové hře Marek Melenovský. O pouhých 44. vteřin později převážil skóre na stranu Karlových Varů Petr Kumstát. Liberec už do konce zápasu cestu k vyrovnání nenašel.

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Čutta (Kumstát), 10. Kristek (Němec), 48. Melenovský (Kristek, Mudroch), 48. Kumstát (Skuhravý) - 18. Pabiška (Blatný, Šachl), 19. Zíb (Nedorost, P. Nedvěd), 28. Nedorost (Nedvěd, Pletka). Rozhodčí: Šindler - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 4:6, navíc Jiruš (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3060.

Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Duben, Čutta, Jiří Hanzlík, Mudroch, Němec, Prošek, Řezníček - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik, Kněžický.

Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Žabka, Zíb, Kajínek, Modrý, Hunkes, Vantuch - V. Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Víšek, Plodek, Klimenta - Bartovič, Blatný, Šachl. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st., Kapoun.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme