Karlovy Vary se ujaly vedení ve finále extraligy

Hokejisté Energie Karlových Varů přehráli v úvodním zápase finálové série O2 extraligy Slavii 4:1. Západočeši tak vedou v sérii hrané na 4 vítězná utkání 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejisté Karlových Varů se radují z gólu ve finále proti Slavii

hokejisté Karlových Varů se radují z gólu ve finále proti Slavii | Zdroj: ČTK

Přestože pražská Slavia vyhrála základní část, hrají se první dvě finále na ledě Západočechů. Karlovarští domácí výhody využili a od začátku zápasu byli aktivnější. Už v 5. minutě se při zkrácené přesilové hře prosadil Pech, když do odkryté branky dorazil odražený puk. Pečlivá obrana Energie s uzdraveným obráncem Němcem nedovolila sešívaným jakýkoliv tlak a jejich nahozené kotouče bez problémů sbírala.

Do druhé části nenastoupili slávisté v žádném tlaku, ale naopak se sami poslali do kolen. Ve 23. minutě trefil obránce Vašíček domácího Zuckera ramenem do obličeje a byl za napadení vyloučen do konce utkání. Následnou pětiminutovou přesilovku využil Kumstát, když prošel rozhozenou obranou Slavie a zvýšil střelou zápěstím mezi Furchovy betony. Slavia se poté dostala do několika šancí a po krvavém zranění Bednáře měla i výhodu čtyřminutové početní výhody. Nebezpečnější při ní ale byli Energetici, když Dubnovu střelu zastavila horní tyč.

Až ve třetí části začaly být útoky Pražanů opravdu nebezpečné. Šanci na vyrovnání si ale zmařili sami - nahozený puk tečoval před Furchem Zaťovič, brankář Slavie střelu se štěstím chytil, ale dojíždějící útočník hostů Tomica dotlačil v pádu vlastního golmana za brankovou čáru. Ani poté se hosté nevzdávali, ale pevná obrana Karlových Varů nedovolila soupeři dostat se až před Mensatora. Vážnější příležitosti měla Slavia až v samotném závěru, kdy sice nejprve pomohla již překonanému Mensatorovi obrana, ale napodruhé už hosté snížili. Přesilovou hru 5 na 3 využil minutu před koncem přesnou tečí Sklenář. V pokračující přesilové hře se pokusila Slavia o power play, ale po vhazování v obranném pásmu Energie trefil přes celé hřiště prázdnou branku Němec.

Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Pech (Němec, Dej), 27. Kumstát (Němec), 47. Zaťovič (Hluchý), 60. Němec (Košťál) - 60. Sklenář (Žižka, Sloboda). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:3, navíc Vašíček (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4450 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme