Karlovy Vary zdolaly Spartu a jsou ve finále

Hokejisté Energie Karlových Varů porazili v šestém utkání semifinálové série O2 extraligy Spartu 4:1. Celou sérii vyhráli Západočeši 4:2 a o titul se stejně jako před rokem utkají se Slávií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů Karlových Varů z výhry nad Spartou a postupu do finále

Radost hráčů Karlových Varů z výhry nad Spartou a postupu do finále | Zdroj: ČTK

Plán Sparty vrátit sérii k rozhodujícímu sedmému zápasu do Prahy dostal hned v úvodu trhliny. Střela Kristka nad beton Přikryla poslala Energii do snadného vedení. Tým z Holešovic byl ale kvalitním soupeřem a v 11. minutě zaslouženě vyrovnal. Při početní výhodě 5 na 4 zakončil ukázkovou souhru z minimálního úhlu Výborný.

Pražané se sice postupně dostávali do tlaku, ale brzdila je častá vyloučení. Při přesilové hře 4 na 3 se trefil nechytatelnou bombou Prošek. Vedení dodalo Energii sebevědomí a důležitou lehkost v kombinaci. Naopak Sparta byla i přes snahu v křeči a nemohla se dostat do vážné gólové šance. A pokud se jí to při přesilové hře povedlo, zachránila skvěle chytajícího Mensatora tyč.

Bojovný hokej pokračoval i ve třetí části. Energie nedala svému soupeři ve vlastním pásmu ani kousek místa a sama těžila z otevřené obrany Sparty. Akci Melenovského zakončil přesně nad Přikryla Skladaný a definitivně rozjásál domácí fanoušky. Pojistku přidal dorážkou Skladaného střely do prázdné branky Procházka. Finálová série mezi Energií Karlovy Vary a Slavií začíná v pátek 3.4.

Jakub Čutta a František Bombic z Karlových Varů a Jakub Langhammer ze Sparty Praha | Foto: ČTK

Konečný stav série: 4:2.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) Branky a nahrávky: 3. Kristek (Řezníček), 26. Prošek (Skuhravý), 48. Skladaný (Melenovský), 51. Milan Procházka (Melenovský, Skladaný) - 11. D. Výborný (Kratěna, Vykoukal). Rozhodčí: Hodek, Polák - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 11:15, navíc Skuhravý - Jan Hanzlík oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4260.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme