Karvinští házenkáři narazí v LM na silný Flensburg

Házenkáři Karviné se střetnou letos v Lize mistrů s německým Flensburgem Handewitt, což je poražený finalista loňského ročníku. V základní skupině H narazí Baník dále na chorvatský celek RK Metkovič a vítěze dvojzápasu předkola mezi rakouským Bregenzem a Tatranem Prešov. První utkání sehrají Karvinští v neděli 10. října doma proti Metkoviči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená

Házená

Manažer Miroslav Pelech považuje dnešní vídeňský los za přijatelný, jak řekl Radiožurnálu, Flensburg je velmi atraktivní soupeř: "Nejen na něj ale určitě přijdou diváci, své fanoušky si najde i utkání s Chorvaty." Dvojici rakouský Bregenz a Tatran Prešov, z jejichž střetnutí vzejde čtvrtý tým do základní skupiny H, si Pelech před losem přál.

S Flensburgem, poraženým finalistou loňské Ligy mistrů, má Baník z minulosti otevřené účty, neboť Němci Karvinou před osmi lety vyřadili z Poháru EHF. Podle Pelecha o síle a kvalitě Flensburgu dneska nemůže vůbec nikdo pochybovat. Je to jasný favorit skupiny.

Další protivníci Karviné už nemusí být k neporažení. S Metkovičem se Baník utkal v soutěži evropských klubových mistrů před rokem a na domácí půdě ho rozdrtil rozdílem jedenácti gólů. Do kategorie hratelných soupeřů zapadne i lepší z kvalifikačního souboje Prešov - Bregenz. Miroslav Pelech více věří Prešovu. "To by byl další známý do party," poznamenal.

Navzdory poměrně přijatelným rivalům jde Karviná pošesté za sebou do Ligy mistrů s nejskromnějšími plány, hlavně nasbírat zkušenosti a neudělat ostudu. "Kádr jsme výrazně omladili a letošní ročník Ligy mistrů bereme jako start nové etapy. Především v těžkých mezinárodních zápasech mohou mladí hráči nasbírat potřebné zkušenosti," dodal manažer Miroslav Pelech.

Program:

1. kolo (10. října): Karviná - Metkovič, Bregenz/Prešov - Flensburg,

2. kolo (16. října): Flensburg - Karviná, Metkovič - Bregenz/Prešov,

3. kolo (23. října): Prešov/Bregenz - Karviná, Metkovič - Flensburg,

4. kolo (31. října): Karviná - Flensburg, Bregenz/Prešov - Metkovič,

5. kolo (6. listopadu): Metkovič - Karviná, Flensburg - Bregenz/Prešov,

6. kolo (14. listopadu): Karviná - Prešov/Bregenz, Flensburg - Metkovič.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme