Kateřina Emmons zkompletovala svou sbírku medailí

Sportovní střelkyně Kateřina Emmons už má kompletní sbírku olympijských medailí. Dnes ji doplnila o chybějící stříbro, když skončila druhá v dramatickém závodě na 3x20 ran ze sportovní malorážky. Emmons tím navázala na sobotní zlato ze střelby ze vzduchové pušky. Ještě pod dívčím jménem Kůrková přivezla česká závodnice bronz před čtyřmi lety z Atén.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Emmons se stříbrnou olympijskou medailí

Kateřina Emmons se stříbrnou olympijskou medailí | Zdroj: ČTK

Kateřina Emmons vstupovala do dnešního závodu s vědomím, že svůj základní cíl - uspět ve střelbě ze vzduchové pušky - už splnila. Do osmičlenného finále se Češka kvalifikovala ze šesté pozice se ztrátou dvou bodů na medailové pozice. Během finále se pořadí na prvních místech neustále měnilo, jen příčku nejvyšší uzmula Číňanka Tu Li a už ji nikomu nepřepustila, ačkoli v jednu chvíli na ni Emmons ztrácela pouze jednu desetinu bodu. Jenže česká závodnice měla slabší osmou a devátou ránu, a tak nejenže ztratila kontakt s výtečně střílející domácí závodnicí, ale před poslední ranou navíc klesla na čtvrté místo. V poslední sérii ovšem neudržely nervy na uzdě jak druhá Američanka Beyerlová, tak třetí Kubánka Cruzová. Obě dvě své pokusy zkazily a Kateřina Emmons výkonem 10.2 poskočila o jednu desetinu bodu na stříbrnou pozici. Bronz nakonec patří Kubánce Cruzové, Beyerlová klesla až na páté místo za Rusku Galkinovou.

Sportovní malorážka 3x20 ran - ženy, výsledky

1. Tu Li (Čína) 690,3 (589+101,3), 2. Emmons (ČR) 687,7 (586+101,7), 3. Cruzová (Kuba) 687,6 (588+99,6), 4. Galkinová (Rus.) 687,4, 5. Beyerleová (USA) 686,9, 6. Dovgunová (Kaz.) 686,3, 7. Mihajlovičová (Srb.) 686,0, 8. Wu Liou-si (Čína) 685,9, ...19. Sýkorová (ČR) 578.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme