Kateřina Neumannová se loučí zlatem

Lyžařka Kateřina Neumannová obhájila titul mistryně světa v běhu na deset kilometrů volnou technikou. Česká závodnice dnes v Sapporu porazila druhou Rusku Olgu Zavjalovovou o více než dvacet šest sekund. Třetí skončila Arianna Folisová z Itálie. Neumannová získala svou třetí velkou zlatou medaili. Může ji přidat ke zlatu ze světového šampionátu v Oberstdorfu 2005 a z loňské olympiády v Turíně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Zdroj: ČTK

Neumannová po dojezdu do cíle svého posledního individuálního závodu na olympijských hrách nebo mistrovství světa Radiožurnálu řekla, že si příliš nepřipouštěla tlak, který by na ni při posledním startu na velké akci mohl doléhat: "V minulých letech jsem byla pod daleko větším tlakem. Teď už to bylo víc v pohodě, ale samozřejmě jsem se chtěla rozloučit na úrovni. Tohle je to nejlepší, co se mohlo povést."

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor reportéra Radiožurnálu T. Kohouta s Kateřinou Neumannovou

Naposledy se Kateřina Neumannová na mistrovství světa v Sapporu představí ve čtvrtek, kdy se jede ženská štafeta na 4x5 kilometrů. Neumannová by měla být oporou českého kvarteta.

MS v klasickém lyžování, Sapporo, ženy, běh na 10 km volně

1. Neumannová (ČR) 23:58,4, 2. Zavjalovová (Rus.) -26,5, 3. Follisová (It.) -30,2, 4. Steiraová (Nor.) -35,5, 5. Kallaová (Švéd.) -43,5, 6. Sachenbacherová (Něm.) -46,0, 7. Roponenová (Fin.) -50,0, 8. Ševčenková (Ukr.) -53,3, 9. Šmigunová (Est.) -57,9, 10. Korostěljovová (Rus.) -58,8.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme