Kateřina Neumannová skvěle zahájila olympijské hry

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová, která jako jedna z prvních českých reprezentantů zasáhla do bojů XIX. zimních olympijských her v Salt Lake City, vybojovala v závodu na 15 kilometrů volnou technikou s hromadným startem bronzovou medaili. První olympijské zlato vybojovala Italka Stefania Belmondová, která ve strhujícím finiši přesprintovala Rusku Larisu Lazutinovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Foto: neumannova.cz

Česká reprezentantka odstartovala do závodu z první řady a od úvodních metrů sváděla boje ve vedoucí skupině. Jejími největšími soupeřkami byly Rusky Lazutinová a Čepalovová, ale zezadu na naší běžkyni dotírala smečka dalších deseti až dvanácti závodnic. V závěru závodu se ovšem odtrhla šestičlenná skupinka, ze které necelý kilometr před cílem odskočily Belmondová s Lazutinovou. Ty se pak před očima diváků v cílové rovince utkaly o kov nejcennější. Více sil měla Italka, která zvítězila v čase 39:54,4 minuty. Pro Belmondovou je to už druhý zlatý úspěch na zimních olympijských hrách v její kariéře. Kateřina Neumannová pak do cíle přivedla další skupinku se ztrátou necelých 7 sekund. Zbývající tři české závodnice se umístily až za hranicí druhé desítky - Kateřina Hanušová 21., Helena Balatková 42. a Ilona Bublová 52.

Výsledky - ženy, 15 km volnou technikou (hromadný start): 1. Belmondová (It.) 39:54,4, 2. Lazutinová (Rus.) -1,8, 3. Neumannová (ČR) -6,9 , 4. Čepalovová (Rus.) -8,3, 5. Varisová (Fin.) -9,7, 6. Nagejkinová (Běl.) -23,5, ... 21. Hanušová -2:21,3, 42. Balatková -4:23,4, 52. Bublová (všechny ČR) -7:37,4 .

Jan Dvořák, Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme