Kazaň si na čtyři měsíce koupila Hudlera

Osmnáctiletý hokejový útočník Jiří Hudler se stane novou posilou ruského celku AK Bars Kazaň. Velký talent Vsetína a celého českého hokeje nechal rozhodování o své nejbližší budoucnosti na svém agentovi Petru Svobodovi. Svoboda měl na stole i nabídky obou pražských "S", ale nakonec se domluvil s Kazaní. Hudler bude v ambiciózním celku ruské Superligy hostovat do konce dubna 2003, v podstatě tedy do konce sezóny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Slovnaft Vsetín

HC Slovnaft Vsetín | Foto: Jan Rosenauer

Na východ zamíří druhý nejproduktivnější hráč extraligy ihned po návratu z juniorského světového šampionátu. Součástí Hudlerova odchodu bude i nezanedbatelná finanční kompenzace, kterou ruský tým Vsetínu poskytne. V kuloárech se hovoří o odstupnm ve výši 8 milionů korun.

Dres ruského mužstva v loňské sezóně oblékal centr pražské Sparty Patrik Martinec. V současné době v Kazani působí Němec s českými předky Jan Benda. Asistentem trenéra je kouč ruské sborné Vladimir Pljuščev a v týmu má i několik známých reprezentantů - Jerofejeva, Zinovjeva, Koroljuka či Čupina.

Obě strany s uzavřením dohody spěchaly, protože mistrovství světa dvacetiletých vyvrcholí až 6. ledna, zatímco v Rusku vyprší už o čtyři dny dříve termín, do kterého mohou kluby nahlásit na soupisku nové posily.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme