Kladno a Liberec si vynutily rozhodující duely ve čtvrtfinále play off

Hokejisté Kladna zvítězili ve čtvrtfinále play off extraligy nad Pardubicemi 2:1 a srovnali stav série na 3:3. Liberec přehrál pražskou Slavii 3:1, stav série je po šesti duelech také vyrovnaný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

Hokejové Kladno velebí Martina Procházku. Čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz pomohl Rabatu dvěma góly k vítězství v šestém čtvrtfinálovém duelu nad Pardubicemi 2:1 a Středočeši si tak vynutili sedmý zápas, který ve čtvrtek rozhodne o postupujícím do semifinále. Pardubičtí alespoň opticky neodjížděli z Kladna rozčarovaní a zklamaní. "Byl to vyrovnaný zápas až do konce, ve kterém nás domácí přetlačili," řekl útočník Michal Mikeska. Podle nejproduktivnějšího hráče základní části opustilo celý mančaft střelecké štěstí. "Hlavně v posledních dvou zápasech," poukázal Mikeska na množství neproměněných šancí. Pocit křivdy měl ale brankář Ján Lašák. První Procházkův gól totiž podle jeho mínění neměl platit. "Měl jsem puk pod kontrolou, přikrytý vyrážečkou. Procházka mi ho ale vypíchl a pak dal gól," zlobil se slovenský gólman. Procházka ale vše viděl jinak. "Viděl jsem tam puk, tak jsem hrál. Rozhodčí na tom byl stejně, proto nepískal," řekl dnešní kladenský hrdina. Přestože Východočeši dlouhodobě nezvládají rozhodující sedmé duely, věří, že ve čtvrtek to zlomí.

O postupujícím ze čtvrtfinálové série play off extraligy mezi hokejisty Liberce a pražské Slavie bude muset rozhodnout také až poslední možný sedmý zápas. Houpačka, která symbolizuje výkony obou soupeřů od začátku jejich vzájemného klání, se dnes převážila na stranu Slavie. A její pád vynesl Liberec do výšin euforie. Šestý zápas byl zatím zlatým hřebem série. Domácí v běsnící Svijanské aréně v ničem nepřipomínali tým, který v neděli odjel z Prahy se sedmibrankovým debaklem. V tempu tryskáče udolali Slavii především v první třetině, přestože i Pražané dřeli nadoraz. Liberci sice scházel Nedorost, který si od prvního zápasu stěžuje na problémy s kolenními vazy, ale zato se po teplotách objevil v jeho sestavě Podkonický. A byl to on, kdo vyhrál v rohu přetlačovanou o puk, přistrčil jej Vaicovi, který se vysmekl dvěma obráncům a poslal ideální pas před branku osamocenému kapitánovi Novákovi. Ten se nemýlil a liberečtí fanoušci buráceli poprvé. Čermák, který předtím trefil tyč, nastřelil puk do pásma, u hrazení si jej našel Rataj a ranou po zemi zaskočil Slavii podruhé. Vaic vyslal na zteč Nováka a ten završil svůj báječný večer střelou mezi Fraňkovy betony. Pro libereckého kapitána to dnes byly premiérové góly v letošním play off. Hosté neuspěli ani tehdy, když při Fischerově vyloučení hráli v šesti proti čtyřem. Svého soupeře téměř dvojnásobně přestříleli, ale Hnilička jim kryl 48 střel. Na tu poslední Tomicovu ovšem nedosáhl, slávistický útočník jej v předposlední minutě připravil o čisté konto.

Výsledek:

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. V. Novák (Vaic, Podkonický), 18. Rataj (Čermák, Tomajko), 47. V. Novák (Vaic) - 59. Tomica (J. Novák, Špaček). Rozhodčí: Minář, Smeták - Čížek, Padevět. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 5080 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Sestavy: Liberec: Hnilička - Klouček, Fischer, L. Šmíd, Jiruš, Jiří Hanzlík, Modrý, M. Duben - R. Vrbata, Kotalík, S. Procházka - Čermák, Rataj, Tomajko - Vaic, Podkonický, V. Novák - Klimenta, P. Rozsíval, Plodek. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun; Slavia: Franěk - J. Novák, Špaček, Kadlec, Pojkar, Kolařík, Graňák - Pálffy, Stümpel, Tomica - Vlasák, Vašíček, Sup - D. Hruška, Beránek, Vondrka - L. Havel, M. Kopecký, R. Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

Rabat Kladno - Moeller Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Martin Procházka (Patera, Bílek), 47. Martin Procházka (Patera, Bílek) - 29. P. Sýkora (A. Hemský, Dopita). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 8118. Stav série: 3:3.

Sestavy: Kladno: Orct - Ševc, T. Kaberle, Zeman, Špelda, V. Čech, P. Kasík, Jelínek - Bílek, Patera, Martin Procházka - M. Hořava, Gardoň, Hrdina - Kysela, Zajíc, Mrázek - Horna, Kalla, Martin Frolík. Trenéři: Müller, Tatíček a Evan; Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, A. Novotný, Pácal, M. Rozsíval, Havíř, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Průcha, A. Hemský, Koukal - Tvrdík, Divíšek, Rolínek. Trenéři: Martinec a Šejba.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme