Kladno vyhořelo v koncovce

O udržení nejvyšší soutěže s vítězem 1. ČP ligy bude bojovat Kladno. Čeká ho baráž na čtyři vítězná utkání. S kým? To ještě jasné není, protože 1. ČP liga je teprve v semifinále, kde jsou zatím suverénní favorité Jihlava a Liberec a vypadá to, že si to právě tyhle celky rozdají ve finále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Vagnerplast Kladno

HC Vagnerplast Kladno | Foto: Jan Rosenauer

O všem rozhodl poslední zápas základní části extraligy, Kladno ho s Litvínovem prohrálo 1:2. Málo platné bylo, že jeho borci soupeře drtili a v první a ve druhé třetině neproměnili řadu vyložených gólových šancí. Třeba i takové, kdy stačilo doklepnout puk zblízka do prázdné branky. "Nevím, čím to bylo. Každý chtěl určitě dát gól, asi smůla," hledal marně slova zkušený útočník Radek Gardoň, jeden z nejlepších hráčů zápasu.

Na ledě doslova řádila mladá útočná trojka Hořava, Plekanec, Horna, ale právě tihle kluci spálili největší tutovky. "Jsem dřevák," rozčiloval se po zápase Hořava, všechno bylo marné. "Byli jsme v koncovce málo důrazní, zvláště v první třetině, kdy byl hostující brankář Pinc dost nervózní a nechytal až tak dobře," viděl největší chybu obránce Cartelli. "Je to smůla i neumění, od každého něco," dumal Ladislav Svoboda.

Všichni se shodli na tom, že Kladno předvedlo dobrou hru, ale potýkalo se s neproměňováním gólovek. "Není asi náhodou, že jsme v osmi zápasech v sezóně vyšli střelecky naprázdno," vypočítal trenér Šindel. Ale hned také dodal: "Hráčům nemohu nic vytknout, hráli velmi dobře a smůla nás připravila o vítězství." I litvínovský kouč Josef Beránek přiznal, že jeho celek měl štěstí. "Nabádali jsme hráče, že vedení Kladna 1:0 je pro nás lichotivé, že nás drží nad vodou. Tušili jsme přitom, že takové enormní tempo, jaké předváděli domácí v prvních dvou třetinách, nemohou vydržet a to se nakonec potvrdilo. Ve třetí části už jsme hráli dobře."

Vyrovnání bylo pro litvínovské docela šťastné, když se Kroupa trefil z otočky přímo k tyči. Zdeněk Orct, na kterého nešlo do těch chvil zase tolik těžkých střel, neměl takové štěstí jako jeho protějšek Pinc a o kousek na kotouč nohou nedosáhl. "Byl to skoro náhodný gól," říkal Svoboda. "Na zvrat už jsme neměli hlavně psychicky, ale také fyzicky jsme byli už dost unavení," doplňoval Cartelli.

V hostující kabině bylo pochopitelně veselo a nejvíc humbuku bylo kolem strážce branky Marka Pince. Ten se vrátil do Kladna a své spoluhráče z loňské sezóny výborným výkonem poslal do baráže. "Neřekl bych, že by bylo mojí výhodou, že jsem tady loni chytal. Stejně jako já znám kladenské útočníky, tak oni znají mě," říkal po zápase Pinc. I on uznal, že mu přálo štěstí. "Nejhůř mi bylo asi dvakrát, když puk poskakoval těsně před prázdnou brankou a já jen v leže přihlížel. Ještě štěstí, že do něj praštili naši obránci dřív než kladenští hráči," usmíval se a těšil se na oslavu vítězství.

Kladneňáci se teď místo oslav musejí dostat z psychické nepohody, která nepochybně na mužstvo dolehla. Zkušení hráči to ale nevidí tak tragicky. "Nemyslím si, že bychom se teď dostali pod nějakou psychickou deku. Kdyby nám totiž v prosinci někdo řekl, že budeme hrát do posledního okamžiku o předposlední místo, nevěřili bychom tomu. Podařilo se nám dohnat obrovskou ztrátu a nezvládli poslední krok," uvažoval Gardoň. A Svoboda dodával: "Jsme za tu dobu, co hrajeme dole, už na takové věci zvyklí. Ve čtvrtek bude trénink, vypotíme to a začneme se připravovat na baráž." A koho raději? Jihlavu nebo Liberec? "Jihlava to dost řeže, Liberec je techničtější, tak asi by byl přijatelnější on," soudí Cartelli. "Bude to ale s oběma velmi těžké," upozorňuje Gardoň.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme