Klokani překvapili lídra

V předehrávce čtrnáctého kola fotbalové Gambrinus ligy porazili v malém pražském derby Bohemians Spartu 2:1. Sparta sice vedla od závěrečné minuty prvního poločasu, kdy Labant proměnil penaltu, ale domácí zápas dvěma rychlými góly otočili. V 49. minutě vyrovnal Melecký a za dvě minuty otočil výsledek Baláž.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CU Bohemians

CU Bohemians | Foto: Jan Rosenauer

Klokani navíc ukončili hned dvě série, porazili vedoucí celek tabulky 2:1 a bodově se na Letenské dotáhli. Úřadující mistr tak po deseti vítězných zápasech v řadě prohrál a Čechova rekordní série se zastavila na 902 minutách. Sparta nastoupila bez zraněného Grygery i útočníka Hartiga, který se sice dal již dohromady, ale podle dohody mezi kluby nenastoupil. Hartig totiž odešel v průběhu této sezóny na Letnou na hostování právě z 'Ďolíčku' a kluby se domluvily, že vzájemném duelu hrát nebude. Na lavičce zůstal v úvodu i domácí Šírl, který ale po nástupu na hřiště založil rozhodující akci.

Bohemians Praha - Sparta Praha 2:1 (0:1), branky: 49. Melecký, 51. Baláž - 45. Labant z pen. Rozhodčí: Liba - Amler, Kašný. ŽK: Obermajer - Hübschman, Sionko. Diváci: 10.245.

Sestavy:

Bohemians Praha: Čontofalský - Petrouš (87. Valenta), Obermajer (49. Šírl), Janáček, Horák - Kisel, Melecký, Dvořák, Mareš - Šenkeřík (78. Šnajdr), Baláž.

Sparta Praha: Čech - Flachbart, Hübschman, Novotný, Labant - Sionko, Hašek (81. Slončík), Jarošík, Michalík (72. Zelenka) - Kincl, Holub (66. Jun).

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme