Knapková se Synkem mají z MS bronz, párová čtyřka těsně čtvrtá

Čeští skifaři Mirka Knapková a Ondřej Synek získali na mistrovství světa v polské Poznani bronzové medaile. Knapková ve finále nestačila na Bělorusku Karstenovou a Britku Graingerovou. Synka předstihli Novozélanďan Drysdale a Brit Campbell. Až v samotném závěru přišla o stupně vítězů nakonec čtvrtá čtyřka bez kormidelníka, ženský dvojskif obsadil páté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: Armáda ČR

Suverénka letošní sezóny Knapková byla nejlepší jak v rozjížďkách, tak v semifinále, kde Bělorusku Ekaterinu Karstenovou Chodotovičovou porazila. Ale zkušená závodnice si nenechala vítězství utéci, začala pozvolna s nepatrnou ztrátou na nejlepší a po kilometru se posunula na druhé místo. O titul se s přetahovala s Britkou Graingerovou, kterou nakonec o 2 metry udolala. Knapkovou velké vlny a divoký boční vítr na poznaňském umělém kanále otrávil a podle trenéra Tomáše Kacovského ze sebe nevydala vše. I sama Knapková nevěděla, co si o třetím místu myslet:,, Po dojezdu jsem byla malinko zklamaná. V cíli jsem se cítila plná sil a v průběhu trati jsem měla problémy s technikou. Ale to pak přešlo a jsem spokojená."

To role v mužském skifu byly rozvržené už od prvních metrů. Synkova ztráta na třetí pozici se úměrně zvyšovala a nakonec v cíli čítala přes 5 sekund na fenoména sezóny Mahe Drysdela. ,, Asi má v tomhle počasí víc natrénováno, tam na Zélandu jim pořád fouká, " našel ve vysílání Radiožurnálu důvod dalšího triumfu Drysdala. ,, Posledních 750 metrů byly hrozný vlny, takže to byl trochu souboj se živlem, " žehral i Synek na polský kanál, který je mezi českými reprezentanty ten nejneoblíbenější.

,,Bramborová" nakonec skončila improvizovaná posádka párové čtyřky, ze které těšně před šampionátem kvůli zranění vypadl Karel Neffe. Ženský dvojskif sester Antošových dojel ve finále poslední.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme