Kokosy na sněhu II přijedou, hrabě von Hohenlohe chybí

Na první medailisty zimních olympijských her si musíme počkat do soboty, ale některé exotické účastníky her známe už teď. Pátral po nich Miroslav Augustin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Torino 2006

Torino 2006 | Foto: Torino 2006
Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry 2006 Turín. Kokosy na sněhu II přijedou, hrabě von Hohenlohe chybí

Umíte si představit, jak ve své zemi trénují na olympijské závody sjezdaři ze Senegalu, Libanonu či Madagaskaru, bermudský skeletonista nebo iránský běžec na lyžích? Přesto se na hry kvalifikovali. Ve startovní listině najdeme i nástupce slavných kokosů na sněhu neboli jamajskou bobovou posádku, ale přece jen osobnost, jakou býval britský skokan na lyžích Ediie Edwards přezdívaný Orel, tentokrát mezi startujícími chybí.

Sledovanou ozdobou her mohl být 47letý mexický hrabě Hubertus von Hohenlohe. Už před 22 lety při hrách v Sarajevu se fanoušci při jeho pokusu o slalomovou jízdu bavili, ale přestože si časem svou techniku zákonitě zlepšil, mexický olympijský výbor ho nenominoval. Von Hohenlohe teď může jen litovat, že si nevybral jinou disciplínu. Například severskou kombinaci. Mezinárodní lyžařská federace totiž z obavy o počet startujících přímo vyzvala své členské svazy, ať nominují co nejvíce sdruženářů. Čeští olympijští zástupci v této disciplíně o tom vědí své.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme