Komisaři MOV hodnotili kandidaturu New Yorku

Komise Mezinárodního olympijského výboru ukončila čtyřdenní hodnocení kandidatury New Yorku, který se uchází o uspořádání letních olympijských her v roce 2012. Až 6. června se ale rozhodne, zda se americké mega-metropoli podařilo odsunout další zájemce o hry, tedy Paříž, Londýn, Madrid a Moskvu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Central Park

Central Park | Foto: Milan Kopp

Newyorský přípravný výbor je přesvědčen, že 13členné komisi jejich energické a různorodé město učarovalo a že budou ostatním členům Mezinárodního olympijského výboru tlumočit jen ty nejlepší dojmy. Starosta New Yorku neponechal nic náhodě - od účasti celebrit, přes videoposelství prezidenta Bushe až po ohňostroj u Central Parku.

Členům komise hrál Wynton Marsalis a mezi hosty slavnostní večeře u starosty byly herečky Meryl Streepová a Whopi Goldbergová; za politické celebrity pak Henry Kissinger. Podával se krocan a zákusky ve tvaru Sochy svobody. New York slíbil, že postaví olympijský stadion přímo na Manhattanu.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme