Kontroly jsou jedna věc a závody druhá, říká sdruženář Rygl

Hostitelé včera slavnostně uvítali českou výpravu v olympijské vesnici na malém náměstí v mezinárodní zóně v Salt Lake City - vztyčili českou vlajku a zazněla také naše hymna. Při slavnostním ceremoniálu nechyběli ani čeští lyžaři - sdruženáři, tedy ani Ladislav Rygl, který se nenechává znepokojovat detailními kontrolami, jeho myšlenky jsou stále u závodů. "Kontroly jsou jedna věc a závody druhá. To spolu nijak nesouvisí," řekl v rozhovoru pro Český rozhlas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

uvítání českých sportovců

uvítání českých sportovců | Zdroj: ČTK

Do jaké míry jste vnímal atmosféru slavnostního uvítání a nechal se vytrhnout ze svých závodnických myšlenek?

Závodnické myšlenky mám pořád stejné, atmosféra je podle mě dobrá, vlajku nám vztyčili, takže to snad i dobře začalo, v podstatě nic nového.

Ale především vás zajímá to, jak bude sloužit zdravíčko v příštích dnech?

To uvidíme, byli jsme zatím jen na běžkách, ještě jsme neskákali. První oficiální trénink máme zítra, takže to se uvidí, jak to bude vypadat.

Říká se, že ten olympijský areál trošku připomíná motokros?

No, vypadá to tak. Já už to trochu znám, už jsem tu byl loni na závodech Světového poháru a ty tratě jsou hodně těžké a nadmořská výška také dělá své. Závod to bude každopádně náročný.

Mám dojem, že po pár dnech bude už sportovní fanoušek unaven neustálými novinářskými debatami na téma bezpečnostní opatření, ale člověku to samozřejmě po příletu sem nedá, aby se právě sportovců na tento problém neptal. Jak dalece se tedy s těmito opatřeními potkáváte?

Na každém kroku, protože tady je spoustu vojáků se samopaly. Jsem zvědavý, jaké to bude, až olympiáda začne. Například u prohlídek aut je to opravdu náročné, jsou velmi detailní, kontrolují se motory, nádrže a tak dále. Myslím, že to pak asi bude zdržovat.

Je to nutné, jak každý racionálně prohlašuje, ale přece jen to odvádí od myšlenek na závody. Jak se daří třeba vám, pekelně se soustředit právě na to, co vás čeká?

Kontroly jsou jedna věc a závody druhá. To spolu nijak nesouvisí.

A už jste si stačili prohlížet své soupeře?

Já jsem ještě z "kombiňáků" tady nikoho neviděl.

Aleš Procházka, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme