Kotalík a spol. pokazili Therrienovi premiéru

Neveselý debut u Pittsburghu Penguins absolvoval v kanadskoamerické hokejové NHL kouč Michel Therrien. Tým, který ve čtvrtek převzal od odvolaného Eda Olczyka, podlehl Buffalu 3:4 v prodloužení. V dresu vítězů si tři body do kanadského bodování připsal český hráč Aleš Kotalík. V utkání vstřelil jeden gól a na další dva přihrál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zápas NHL

zápas NHL | Zdroj: ČTK

Z posledních deseti utkání vyhráli Penguins jediné. V duelu s Buffalem chtěli pod novým koučem tuto nepěknou bilanci vylepšit a tak začali aktivně. Činil se hlavně opěvovaný talent Sidney Crosby, ale gólman Martin Biron hosty podržel. Po bezbrankovém prvním dějství srovnali střelci v druhé třetině mířidla a skóre se měnilo hned pětkrát. Za domácí se trefili Ouellet a Malone, na třech brankách Sabres se výrazně podepsal Aleš Kotalík. Nejprve nabil na úvodní gól Brieremu, aby v poslední minutě druhé třetiny sám zařídil svému týmu vedení 3:2. To ale nebylo ze strany českého útočníka vše. Když se po vyrovnávacím gólu z hole Pálffyho prodlužovalo, neuběhly ani dvě minuty, a Kotalík další přesnou asistencí vybídl Druryho ke vstřelení vítězného gólu.

V kalifornském derby se Los Angeles podařilo zdolat Anaheim 4:3 po samostatných nájezdech, když ten rozhodující proměnil slovenský hráč Pavol Demitra. První šanci v NHL dostal v dresu hostí příbramský rodák Petr Kanko, který se na led dostal na úkor veterána Luca Robitailla. A premiéry se zhostil na výbornou. Ač nastoupil jen v osmi střídáních čtvrtého útoku, dokázal vyrovnávacím gólem zařídit prodloužení.

Hokejisté San Jose si bez problémů poradili s Washingtonem, který porazili 4:1. Bratranci Thorntonové zajistili Sharks dvoubrankové vedení, český útočník Milan Michálek přidal třetí branku a Alyn McCauley čtvrtou. Washingtonský Ben Clymer pouze snížil.

Ještě snadněji než San Jose se se svým soupeřem vypořádali hráči Chicaga. Klíčový podíl na jejich vítězství 5:1 nad Washingtonem měla rozdílná střelecká produktivita. Zatímco "Jestřábi" proměnili téměř čtvrtinu ze svých střeleckých pokusů, úspěšnost Capitals se stěží přehoupla přes tři procenta.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme