Koukalová rozhodla o postupu do baráže

České tenistky postoupily do baráže o postup do elitní skupiny Fed Cupu. Ve Světové skupině II se utkaly s Thajkami. Po prvním dni byl stav série 1:1, české tenistky ale dnes vyhrály všechna utkání a celkově zvítězily 4:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Koukalová

Klára Koukalová

První důležitý krok k celkovému vítězství udělala Nicole Vaidišová, která ve třetí utkání série porazila Suchanun Viratprasertovou. Zápas přitom za začátku pro českou hráčku nevypadal vůbec dobře, první set prohrála 3:6. Do toho druhého ale podle svých slov nastoupila s čistou hlavou a ani na chvíli si nepřipustila, že by zápas mohla ztratit. Další dva sety vyhrála Vaidišová 6:2 a 6:0.

O postupu rozhodla Klára Koukalová, která výhrou nad Montinee Tangphongovou přidala rozhodující třetí bod. První set vyhrála Koukalová 6:2. Toto snadné vítězství Koukalovou málem zradilo: "Už jsem si říkala, že je to dobré a nějak to dohraju a polevila jsem v koncentraci." Druhý set nakonec získala až ve tiebreaku 7:6.

Závěrečná čtyřhra už nemohla na postupujících nic změnit, Iveta Benešová a Barbora Strýcová porazily thajský pár Luangnamová, Tongsaleeová 6:2 a 6:3.

Výsledky:

Thajsko - ČR 1:4

Viratprasertová - Benešová 6:4, 6:4
Tangphongová - Vaidišová 0:6, 2:6
Viratprasertová - Vaidišová 6:3, 2:6, 0:6
Tangphongová - Koukalová 2:6, 6:7 (5:7)
Luangnamová, Tongsaleeová - Benešová, Strýcová 2:6, 3:6.

Tereza Jandová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme