Koulař Menc se "dopinkového" verdiktu ještě nedočkal

Disciplinární komise zatím nerozhodla v případu koulaře Miroslava Mence, který měl pozitivní dopinkový test na norandrosteron, derivát anabolického steroidu nandrolon, při náhodném odběru v Jablonci nad Nisou v dubnu letošního roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Menc se proti dopinkovým pravidlům provinil již podruhé v kariéře a svaz mu v červnu předběžně zastavil činnost.

Komise zasedání odročila na 14. srpna, protože bude dávat dohromady všechny potřebné materiály. Podle jejího předsedy Miroslava Ševčíka je totiž nutné požádat o oficiální upřesnění rozboru světové atletické federace, o kolik byla překročena hranice dvou nanogramů norandrosteronu ve vzorku A i B. Dále členové komise požádají pražskou laboratoř - oddělení dopinkové kontroly o přesné výsledky dvanácti odběrů tekutin u Mence v letech 1996 až 2001 s koncentrací uvedené látky.

Komise si vyžádá posouzení České endokrinologické společnosti k odborné analýze, kterou předložil na obhajobu českého koulaře lékař Jan Hnízdil a požádá světovou atletickou federaci o zabezpečení všech relevantních materiálů k případu čtvrtkaře Richardsona, který měl být podle sdělení některých zdrojů omilostněn v podobném případě. Ševčík dodal, že komise vše dělá proto, aby mohla spravedlivě posoudit případné Mencovo provinění.

Miroslav Menc pro Český rozhlas 1 Radiožurnál ocenil rozhodnutí komise zajistit si všechny materiály, aby mohla kompetentně rozhodnout. Zároveň uvedl, že očekával, že se verdikt ještě o měsíc odloží.

Milan Kopp, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme