Koulaře Mence čeká doživotní zákaz činnosti

Kariéra třicetiletého českého koulaře Miroslava Mence možná skončila. Disciplinární komise Českého atletického svazu totiž vynesla nad bronzovým medailistou z loňského halového mistrovství Evropy ortel v podobě doživotního zákazu činnosti kvůli pozitivnímu dopinkovému testu, kterému se Menc podrobil při náhodném odběru v Jablonci nad Nisou v dubnu letošního roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kariéra mnohonásobného koulařského mistra České republiky však ještě nemusí být definitivně uzavřena. V červnu se Miroslav Menc nechal slyšet, že se s případným doživotním trestem nesmíří a odvolá se k nejvyššímu arbitrážnímu soudu v Lausanne.

Podle předsedy disciplinární komise svazu Miroslava Ševčíka byl nález jednoznačný. Posudky odborníků ukázaly, že hodnota látky byla v Mencově vzorku překročena nejméně třiadvacetkrát.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme