Krasobruslaři Beránková s Dlabolou zatím na světě devátí

Sportovní dvojice Kateřina Beránková, Otto Dlabola zatím figurují po krátkém programu na světovém šampionátu v japonském Naganu na devátém místě. První pozici si vyjeli bronzoví z olympiády v Salt Lake City Číňané Süe Šen a Čao Chung-po, druzí jsou mistři Evropy Rusové Totmjaninová, Marinin a třetí Inaová, Zimmerman z USA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Beránková a Otto Dlabola

Kateřina Beránková a Otto Dlabola | Foto: T.j.Stadion Brno

Otto Dlabola chybil v začátku programu při trojitém toeloepu, stejně jako ve volné jízdě na olympijských hrách v Salt Lake City. Celou dobu se dvojice držela na osmé pozici, ale v samotném závěru první části soutěže ji předstihl kanadský pár Larivierová, Faustino, kterého se mimo jiné před odletem obávala. Kanaďané skončili v Salt Lake desátí - dvě místa za našimi reprezentanty.

Bronzoví medailisté z olympiády Süe Šen a Čao Chung-po z Číny, kteří trénují v proslulé akademii v Harbinu, splnili bez chyby předepsané prvky a mají vyšlapanou cestu ke svému prvnímu titulu mistrů světa. Vzhůru stoupají i Američané Inaová, Zimmerman. Loni a předloni byli ještě na světě sedmí, letos mají možnost získat svou první medaili ze světového šampionátu. Start odřekli už před začátkem soutěže olympijští vítězové Rusové Běrežná, Sicharulidze a Kanaďané Saleová, Pelletiér. Volné jízdy začínají ve středu v devět hodin SEČ.

V Naganu se ale jela také kvalifikace mužů, kterou vyhrál přesvědčivě olympijský vítěz Rus Alexej Jagudin, stíhá ho těsně Američan Timothy Goebel - bronzový ze Salt Lake City. Náš Tomáš Verner zahájí v úterý v devět hodin SEČ druhou část soutěže - krátký program. Z kvalifikace do něj postoupil z patnáctého místa ve skupině A jako poslední.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme