Kubina přispěl asistencí k výhře Tampy Bay

Hokejisté Tampy Bay přehráli v pátém utkání finálové série Východní konference kanadsko-americké NHL Philadelphii 4:2 a vedou už 3:2 na zápasy. Za vítězný tým, který hrál na vlastním ledě, jednou přihrál obránce Pavel Kubina. K historickému postupu do finále Stanleyova poháru stačí Lightning jediná výhra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kubina

Pavel Kubina | Foto: Hráči NHL

Hlavní podíl na výhře Tampy Bay měl kanadský útočník Brad Richards, který dvakrát skóroval. Na první branku mu nahrával český obránce Pavel Kubina. Zápasy zatím rozhodovaly přesilové hry. Zatímco Tampě se podařilo při čtyřech vyloučeních hostů dát branku třikrát, hokejisté Philadelaphie neskórovali ani jednou. Jasné gólové šance zneškodňoval ruský brankář Nikolaj Chabibulin, který si prožil menší krizi ve druhé třetině, kdy během 38 sekund dvakrát inkasoval. Utkání ale dochytal bez problémů.

Ani jeden z celků zatím nevyhrál dvě utkání za sebou. Ve čtvrtek by v šestém utkání teoreticky mohlo na řadu přijít vítězství Philadelphie.

Výsledek:

Východní konference - finále:

Tampa Bay - Philadelphia 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky: 21. a 28. Richards (na první Kubina), 11. Fedotěnko, 60. T. Taylor - 29. Handzuš, 30. Sharp. Střely na branku: 31:30. Diváci: 21.517. Výsledky předcházejících zápasů: 3:1, 2:6, 4:1, 2:3. Stav série: 3:2.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme