Květa Peschkeová nevyužila dva mečboly a ve Wimbledonu končí

Poslední česká zástupkyně ve dvouhře Květa Peschkeová skončila ve Wimbledonu v osmifinále. Česká tenistka propásla šanci na životní postup do čtvrtfinále grandslamu, když na trávě v All England Clubu nevyužila ve zkrácené hře druhé sady dva mečboly, a s osmou nasazenou Naděždou Petrovovou z Ruska nakonec prohrála po setech 7:6, 6:7 a 3:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wimbledon

Wimbledon | Foto: Wimbledon

Peschkeová každý ze tří setů špatně začala. V první sadě prohrávala 0:3, ale vyrovnala a v tie-breaku měla štěstí. V druhém setu hráčka žijící v Berlíně vymazala soupeřčino vedení 2:0 a zabránila ztrátě sady za stavu 4:5, kdy Petrovová podávala. Ve zkrácené hře pak dělil Peschkeovou dvakrát jediný míč od výhry, ale při prvním mečbolu udělala dvojchybu a při druhém výměnu pokazila.

V rozhodujícím setu Peschkeová znovu nezachytila nástup Rusky, ale tentokrát už ztracený brejk zpátky nezískala. Česká fedcupová reprezentantka udělala 32 nevynucených chyb, zahrála 37 vítězných úderů a celkem uhrála o 15 míčů méně než Ruska. Třiadvacetiletá Petrovová se o účast v semifinále utká se svou slavnější krajankou Marií Šarapovovou, obhájkyní wimbledonského titulu. Druhá nasazená dnes neměla ve čtvrtém kole problémy s turnajovou šestnáctkou Nathalií Dechyovou z Francie a po vítězství 6:4, 6:2 postoupila do čtvrtfinále. Šarapovová na trávě v All England Clubu zatím prohrála jen jedenáct gamů.

Na rozdíl od Dechyové však uspěly další dvě Francouzky Amélie Mauresmová a Mary Pierceová. Obě ztratily ve svých zápasech pouze čtyři hry a postoupily po hladkých výhrách do čtvrtfinále. Třetí nasazená Mauresmová porazila Rusku Jelenu Lichovcevovou 6:4, 6:0, Pirceová zase vyřadila Flavii Pennettaovou z Itálie po setech 6:3 a 6:1.

V mužské dvouhře se do čtvrtfinále překvapivě kvalifikoval díky třísetové výhře nad Chorvatem Mariem Ančičem španělský tenista Feliciano Lopez. Ten je po 33 letech prvním Španělem od dob Manuela Orantese, jenž se v All England Clubu dostal mezi nejlepších osm. Lopezovým soupeřem bude favorizovaný Australan Lleyton Hewitt.

Legendární Martina Navrátilová může stále snít o svém rekordním 21. vítězství ve Wimbledonu. Osmačtyřicetiletá česká rodačka s americkým občanstvím porazila společně s Němkou Annou- Lenou Grönefeldovou japonsko-slovinský pár Šinobu Asagoevá, Katerina Srebotniková dvakrát 6:3 a postoupila do čtvrtfinále čtyřhry.

Výsledky:

Muži, dvouhra - 4. kolo: Hewitt (3-Austr.) - Dent (24-USA) 6:4, 6:4, 6:7 (7:9), 6:3, Lopez (26-Šp.) - Ančič (10-Chorv.) 6:4, 6:4, 6:2, T. Johansson (12-Švéd.) - Mirnyj (Běl.) 6:4, 7:5, 6:4, Nalbandian (18-Arg.) - Gasquet (27-Fr.) 6:4, 7:6 (7:3), 6:0.

Ženy, dvouhra - 4. kolo: Petrovová (8-Rus.) - Peschkeová (ČR) 6:7 (5:7), 7:6 (9:7), 6:3, Šarapovová (2-Rus.) - Dechyová (16-Fr.) 6:4, 6:2, Mauresmová (3-Fr.) - Lichovcevová (13-Rus.) 6:4, 6:0, Pierceová (12-Fr.) - Pennettaová (26-It.) 6:3, 6:1, V. Williamsová (14-USA) - Craybasová (USA) 6:0, 6:2.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme