V Adelaide postoupila Petra Kvitová do 2. kola, Karolína Plíšková na turnaji končí

Tenistka Petra Kvitová vstoupila úspěšně do turnaje v Adelaide. V prvním kole porazila Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu 6:3, 7:5. Karolína Plíšková naopak v generálce na Australian Open vypadla po postupu z kvalifikace hned v úvodním duelu hlavní soutěže s Američankou Danielle Collinsovou. Na turnaji v Hobartu Marie Bouzková postoupila do 2. kola.

Tento článek je více než rok starý.

Adelaide (Austrálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová má za sebou úspěšný vstup do turnaje v Adelaide. Česká tenistka si poradila s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu | Foto: Susan Mullane-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletá Kvitová v Austrálii uspěla i ve třetí dvouhře nové sezony bez ztráty setu a navázala na výhry ze soutěže smíšených týmů United Cup.

V duelu wimbledonských šampionek se mohla proti úřadující vítězce z All England Clubu stoprocentně spolehnout na své podání. Soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol, sama však v každém setu jednou servis Rybakinové získala.

Plíšková naopak na výhru v hlavní soutěži v letošním roce stále čeká. Na druhém turnaji v Adelaide sice úspěšně prošla kvalifikací, přes úvodní kolo ale stejně jako minulý týden na prvním z přípravných turnajů na stejných kurtech nepřešla. S finalistkou loňského Australian Open prohrála 2:6, 4:6.

Turnaj v Hobartu

Tenistka Marie Bouzková postoupila na turnaji v Hobartu do druhého kola. Česká hráčka, která v Austrálii poprvé v kariéře plní roli turnajové jedničky, porazila Jaqueline Cristianovou z Rumunska 7:6, 6:3.

Čtyřiadvacetiletá Bouzková v náročných větrných podmínkách vydřela úvodní set až po 70 minutách v tie-breaku, který vyhrála 7:2. Takřka hodinu se obě hráčky přetahovaly i ve druhé sadě, v níž opět česká reprezentantka musela dotahovat náskok soupeřky, než potvrdila roli favoritky.

Už v prvním kole skončila naopak Tereza Martincová, která nedokázala navázat na postup z kvalifikace a Němce Lauře Siegemundové podlehla 7:5, 1:6, 2:6.

Martincové nevyšlo první kolo hlavní soutěže stejně jako minulý týden v Aucklandu ani na druhém turnaji sezony. Proti Siegemundové sice po obratu z 2:5 na 7:5 získala úvodní set, další dva ale hladce ztratila a s Němkou prohrála i pátý vzájemný zápas.

Tenisový turnaj mužů a žen v Adelaide (tvrdý povrch, dotace 780 637 dolarů): 
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Rybakinová (Kaz.) 6:3, 7:5, Collinsová (10-USA) - Plíšková (ČR) 6:2, 6:4, Teichmannová (Švýc.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7:5, 6:4, Haddadová Maiaová (Braz.) - Cirsteaová (Rum.) 7:6 (7:5), 6:1, Alexandrovová (Rus.) - Fourlisová (Austr.) 7:5, 6:3.

Tenisový turnaj žen v Hobartu (tvrdý povrch, dotace 259 303 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bouzková (1-ČR) - Cristianová (Rum.) 7:6 (7:2), 6:3, Siegemundová (Něm.) - Martincová (ČR) 5:7, 6:1, 6:2, Mariaová (Něm.) - Gibsonová (Austr.) 6:3, 6:2, Davisová - Stephensová (obě USA) 6:2, 6:2, Kalininová (Ukr.) - Marinová (Kan.) 6:2, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme