Kvitová porazila Benešovou a získala první titul

Tenistka Petra Kvitová vyhrála poprvé v kariéře turnaj na okruhu WTA. V českém finále v australském Hobartu porazila Ivetu Benešovou 7:5 a 6:1. Aktuálně nejlepší česká hráčka Benešová tak prohrála páté finále ze šesti, ke kterým v kariéře nastoupila. Osmnáctiletá Kvitová naopak uspěla hned na první pokus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová, vítězka v australském Hobartu

Tenistka Petra Kvitová, vítězka v australském Hobartu | Zdroj: ČTK

V souboji kamarádek, které spolu trénují pod vedením Davida Kotyzy, měla od začátku navrch mladší z českých tenistek. Kvitová v šesté hře prvního setu vzala své krajance podání. Za stavu 5:4 podávala na vítězství v první sadě, ale Benešová srovnala na 5:5. Hned poté ale opět prolomila servis soupeřky a při svém podání dovedla set do vítězného konce.

Druhý set už byl jednoznačnou záležitostí osmnáctileté Kvitové. O sedm let starší Benešová dokázala první hru vyhrát až za stavu 0:5 a na zvrat už neměla síly. Za necelou hodinu a čtvrt Kvitová zvítězila 7:5 a 6:1.

Kvitová tak vyhrála první české finále na okruhu WTA od roku 2005, kdy získala titul v Hertogenboschi Klára Koukalová po vítězství nad Lucií Šafářovou. Benešová hrála finále pošesté, ale uspěla pouze jednou - v roce 2004 na turnaji v Acapulku.

Výsledek finále:

Petra Kvitová - Iveta Benešová 7:5, 6:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme