Lakers mají mečbol - ve finále vedou už 3:0

Basketbalisty Los Angeles Lakers dělí jediná výhra od obhajoby prvenství v zámořské NBA. Ve třetím finálovém utkání porazili Lakers New Jersey na jeho palubovce 106:103 a v sérii vedou už 3:0 na zápasy. Domácí sice stejně jako v předchozích duelech bojovali až do konce, ale ani tentokrát jim to nebylo nic platné. Palubovka patřila obhájcům titulu v čele se Shaquillem O'Nealem a Kobem Bryantem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NBA

NBA | Zdroj: ČTK

Bryantovi patřil úvod a závěr zápasu. V poslední čtvrtině dal 12 bodů, z toho čtyři, při nichž se dokázal prosadit proti důrazně bránícímu Jasonu Kiddovi. O'Neal plnil pod košem roli návnady, i v ní se ale dokázal střelecky prosadit. O'Neal zaznamenal 35 bodů, 11 doskoků a čtyři úspěšné bloky. Vůdčí roli v týmu Nets sehrál i tentokrát Kidd, který nastřílel 30 bodů a obětavě bránil. Lakers opět zahájili utkání lépe než jejeich soupeř, ale New Jersey v domácím prostředí tentokrát našlo dost sil k obratu a po šňůře 19:3 ve třetí čtvrtině šlo do vedení, které necelých 7 minut před koncem zvýšilo až na rozdíl 7 bodů (94:87). V tu chvíli přišel nápor Lakers, kteří šňůrou 13:2 otočili skóre - na začátku poslední minuty to bylo 98:102, ale Bryant trochu zdramatizoval koncovku, když minul dvě šestky. Van Horn snížil na 100:102, ale Bryant napravil své selhání těžkou střelu přes Kidda 19 sekund před klaksonem. která se ukázala jako klíčová - 100:104. Jason Kidd dokázal 5,2 sekundy před koncem ještě trefit trojku (103:104), ale Rick Fox prokázal pevné nervy a dvěma šestkami pojistil výhru hostů - zoufalý pokus Kidda o trojku z 10 metrů v poslední sekundě neměl šanci na úspěch.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme