Lakers obhájili titul v NBA

Basketbalisté Los Angeles Lakers triumfovali v letošním ročníku zámořské NBA. V pátém finálovém utkání vyhráli obhájci titulu na palubovce Philadelphie 108:96 a celou sérii tak získali v poměru 4:1 na zápasy. V dresu vítězů se nejvíc prosadil Shaquille 0'Neal, který zaznamenal celkem 29 bodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O svém osmém vítězství v historii klubu rozhodli Lakers zodpovědným a pozorným výkonem v průběhu celého zápasu. Postupně si vypracovali téměř dvacetibodový náskok, do závěrečných chvil pak vstupovali s vědomím mírné převahy, kterou přetavili v konečné vítězství.

Domácímu týmu nepomohl ani další vynikající střelecký výkon Allena Iversona, autora 37 bodů. Jeho spoluhráčům se tolik nedařilo, zatímco hostující celek podržela dvojice opor. Shaquille 0'Neal, podruhé za sebou zvolený nejužitečnějším hráčem finálové série, nastřádal 29 bodů a Cobe Bryant jich přidal 26.

Milan Kopp, Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme