Lang se blýskl hattrickem proti Rangers

Hokejista Robert Lang byl hlavní postavou zápasu NHL mezi New York Rangers a Montrealem. Český útočník svým druhým hattrickem v zámořské soutěži zařídil výhru Canadiens 6:3 a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Jeho spoluhráč, obránce Roman Hamrlík přihrál na tři branky. Jeden gól Rangers dal Michal Rozsíval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lang

Robert Lang | Foto: Jiří Fisher

Osmatřicetiletý Lang zaznamenal druhý hattrick v NHL v kariéře, poprvé se mu to podařilo v listopadu roku 2003 ještě v dresu Washingtonu. "Kdybych si teď měl dát stejně dlouhou pauzu, tak už se dalšího hattricku nejspíš nedočkám, takže si musím tenhle pořádně užít," vtipkoval po utkání Robert Lang.

Všechny góly si schoval do třetí třetiny, poprvé se trefil ve 45. minutě, kdy při dvojnásobné přesilovce zvýšil vedení Canadiens na 4:2. O dvě minuty později sice snížil Rozsíval, ale poslední slovo měl opět Lang. V 56. minutě dal gól na 5:3 a 37 sekund před koncem utkání pojistil výhru Montrealu při vlastním oslabení trefou do prázdné branky. Canadiens tentokrát vyšly přesilovky, ve kterých dvakrát skórovali. Přitom v předchozích pěti zápasech využili z dvaadvaceti početních výhod jedn jedinou.

Po devíti měsících se do NHL vrátil slavný Švéd Mats Sundin. A mohl si vychutnat pocit z vítězství - jeho nový klub Vancouver totiž vyhrál v Edmontonu 4:2. Sedmatřicetiletý útočník sice nebodoval, ale předvedl dobrý výkon.

Sundin se v létě nerozešel v dobrém s Torontem, kde strávil většinu své kariéry v NHL. Při březnové uzávěrce přestupů totiž odmítl zrušit podmínku ve smlouvě, kvůli které ho klub nemohl bez jeho souhlasu vyměnit. Sundin se pro návrat do zámoří rozhodl teprve na konci roku, kdy se dohodl s Canucks. Většinu zápasu odehrál ve středu formace s Wellwoodem a Raymondem na křídlech.

"Fyzicky jsem se cítil lépe, než jsem očekával. Co se hry týče, připadal jsem si trochu neohrabaně, asi jako na začátku sezony, kdy se do toho snažíte zase dostat, ale jediná možnost, jak se vám to může podařit, je hrát a hrát. Každopádně jsem rád, že mám první zápas za sebou a že jsme vyhráli," řekl po zápase Mats Sundin.

Edmonton - Vancouver 2:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Branky: 36. Nilsson, 49. E. Cole - 38. a 38. Bernier, 35. Burrows, 60. Demitra. Střely na branku: 25:22. Diváci: 16.839

New York Rangers - Montreal 3:6 (1:2, 1:0, 1:4)

Branky: 18. Drury (Průcha), 30. Callahan, 47. Rozsíval - 45., 56. a 60. Lang (na druhou a třetí Hamrlík), 4. Kovaljov, 19. Latendresse (Hamrlík), 43. Markov (Plekanec). Střely na branku: 39:25. Diváci: 18.200

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme