Lang zařídil dvěma góly výhru Red Wings

Hokejista Robert Lang byl hlavní postavou Detroitu v zápase NHL v Los Angeles. Český útočník zařídil dvěma góly výhru Red Wings 3:1. V brance Detroitu tentokrát nastoupil Chris Osgood, který dostal letos poprvé přednost před odpočívajícím Dominikem Haškem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lang

Robert Lang | Foto: Jiří Fisher

Lang, který v dresu Los Angeles strávil první čtyři sezony v NHL, se poprvé prosadil ve 42. minutě v přesilové hře za stavu 1:1, když nejprve naznačil přihrávku a poté nečekaně trefil brankáři Cloutierovi mezeru u bližší tyčky. Druhou trefu přidal po rychlém úniku čtyři minuty před koncem třetí třetiny.

Po třech porážkách se opět dočkali vítězství New York Rangers, kteří v prestižním souboji porazili rivaly z New Jersey 4:2. V souboji českých kapitánů tak Jaromír Jágr porazil Patrika Eliáše. Největší podíl na vítězství Rangers měl Martin Straka, který vstřelil tři minuty před koncem třetí třetiny čtvrtou branku a na další přihrál. Jágr zaznamenal jednu asistenci stejně jako obránce Michal Rozsíval. Už svým sedmým gólem v sezoně se na vítězství podílel Brendan Shanahan, hlavní postava ofenzivy Rangers v těchto dnech. K třetí výhře v sezóně dokráčeli Rangers díky zlepšení v obranné hře. V posledních dvou zápasech inkasovali šest gólů v oslabení, tentokrát dokázali eliminovat všech sedm přesilovek Devils a dokonce ve vlastním oslabení jednou udeřili. Navrch sami využili jednu přesilovou hru.

Povedený večer prožil také útočník Radim Vrbata, který se gólem a asistencí podílel na vítězství Chicaga 5:3 nad Coloradem. Nejproduktivnější hráč NHL Martin Havlát zaznamenal v zápase dvě asistence a po pěti utkáních má na svém kontě dvanáct kanadských bodů. K odvrácení čtvrté porážky v sezóně Coloradu nepomohly ani dvě asistence Milana Hejduka. Avalanche přitom dokázali v průběhu zápasu smazat tříbrankový náskok soupeře. Otočit skóre ve svůj prospěch se jim ale nepodařilo.

Další vydařený zápas má za sebou brankář Tomáš Vokoun. Gólman Nashvillu dostal podruhé za sebou jen jeden gól a přispěl k výhře Predators na ledě New York Islanders 2:1 po samostatných nájezdech. Vokoun v souboji proti bývalému kolegovi z Nashvillu Miku Dunhamovi zastavil 26 střel soupeře a zlikvidoval i oba samostatné nájezdy v závěrečném rozstřelu. "Už se dostává do své obvyklé formy. Dnes nás podržel," pochválil ho trenér Barry Trotz. Hlavním hrdinou Nashvillu byl ale Steve Sullivan, jenž vstřelil jediný gól svého týmu v základní hrací době a poté byl i autorem rozhodujícího samostatného nájezdu.

Po špatném vstupu do sezóny se rozjeli obhájci Stanley Cupu z Caroliny. Hurricanes zvítězili v Tampě 5:1 a připsali si třetí výhru v řadě. Hattrickem se blýskl Justin Williams.Výborný výkon předvedl také brankář Cam Ward, který zlikvidoval 34 střel soupeře. Bleskům se naopak nedaří, elitní kanonýr Martin St. Louis vstřelil v této sezóně pouze jeden gól a Tampa prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Navrátilec do sestavy Vancouveru, finský obránce Sami Salo, rozhodl o výhře Canucks v kanadském souboji s Edmontonem. Hosté se dostali do vedení zásluhou Raffiho Torrese, kterému přihrál Petr Sýkora. Střelecky výrazně aktivnější domácí vyrovnali o šest minut později díky Tayloru Pyattovi. Obrat dokonal na konci druhé třetiny Sami Salo.

NY Rangers - New Jersey 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Branky: 29. A. Ward, 39. Shanahan (Rozsíval, Straka), 40. J. Ward, 57. Straka (Jágr) - 29. Gomez, 42. Zajac. Střely na branku: 29:36. Diváci: 18.200

Tampa Bay - Carolina 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)

Branky: 58. Alexejev - 24., 38. a 41. Justin Williams, 5. Brind'Amour, 30. Belanger. Střely na branku: 35:23. Diváci: 19.815

Colorado - Chicago 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)

Branky: 26. Sakic (Hejduk), 38. Arnason, 43. Brisebois (Hejduk) - 20. a 46. Lapointe (na první Havlát), 20. Kukkonen (Havlát), 23. Vrbata, 60. Sharp (Vrbata). Střely na branku: 22:31. Diváci: 17.681

NY Islanders - Nashville 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky: 5. Sillinger - 31. a rozhodující sam. nájezd Sullivan.
Tomáš Vokoun odchytal v brance Nashvillu celý zápas, pochytal 26 střel, jednou inkasoval a úspěšnost zásahů měl 96,3 procenta..
Střely na branku: 27:33. Diváci: 9431

Los Angeles - Detroit 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky: 20. Avery - 42. a 57. Lang, 30. Draper. Střely na branku: 23:27. Diváci: 17.417

Vancouver - Edmonton 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky: 29. Pyatt, 40. Salo - 23. Torres (Sýkora). Střely na branku: 37:18. Diváci: 18.630

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme