Langova trefa Detroit nezachránila

Nejlepší klub základní části zámořské NHL, Detroit, prohrál v úvodním zápase semifinále Západní konference Calgary 1:2 v prodloužení. Jedinou trefu Red Wings zařídil český útočník Robert Lang.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lang

Robert Lang | Foto: Jiří Fisher

Detroit, který měl po konferenčním čtvrtfinále na odpočinek delší dobu než Calgary - to hrálo tři dny po posledním duelu s Vancouverem - zahájil úvodní třetinu ofenzivně. Svého soupeře přestřílel 13:2. Skóre otevřel v 7. minutě druhé třetiny Lang, který se v levém kruhu pro vhazování protáhl mezi dvěma obránci a střelou zápěstím překonal brankáře Miikku Kiprusoffa. Calgary vyrovnalo dvě minuty před koncem druhé třetiny, když Robyn Regehr vystřelil od mantinelu a puk prošel klubkem čtyř hráčů nad rameno detroitského gólmana Curtise Josepha. V prodloužení obehrál u zadního mantinelu Martin Gelinas českého beka Jiří Fischera a předložil puk před branku Detroitu Markusi Nilsonovi. Ten střelou z první na vyrážečku zaznamenal svůj první gól v play off v kariéře.

Philadelphia se pokusila rozhodit brankáře Toronta Eda Belfoura fyzickými kontakty a důsledným cloněním na hranici brankoviště a taktika se jí vyplatila. Flyers vyhráli první zápas semifinále Východní konference 3:1. Belfour, který vychytal v konferenčním čtvrtfinále s Ottawou třikrát čisté konto, se nechal vyvést z míry a po srážce s Brankem Radivojevičem v rohu kluziště slovenského útočníka sekl hokejkou. Letci sice nevyužili přesilovku za jeho seknutí, ale brzy poté, kdy Belfour ještě nebyl plně koncentrován na hru, zvýšili svůj náskok na 3:1.

V posledním utkání přehrálo San Jose doma Colorado 5:2, hattrickem výhru režíroval útočník Patrick Marleau.

Východní konference - 2. kolo:

Philadelphia - Toronto 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 8. Amonte, 26. Ragnarson, 56. Gagne - 15. Mogilnyj. Střely na branku: 26:23. Diváci: 19.447. Stav série: 1:0.

Západní konference - 2. kolo:

Detroit - Calgary 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 27. Lang - 38. Regehr, 63. Nilson. Střely na branku: 29:18. Diváci: 20.066. Stav série: 0:1.

San Jose - Colorado 5:2 (3:0, 2:1, 0:1)
Branky: 11., 32. a 34. Marleau, 13. Damphousse, 20. Hannan - 30. Konowalchuk, 41. Forsberg. Střely na branku: 24:28. Diváci: 17.496. Stav série: 1:0.

Tomáš Fliegl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme