Tiebreaková mánie na úvod Laver Cupu. Dvouhrám kralovala Evropa, čtyřhře svět

Velké čekání je u konce. Začal turnaj, ve kterém se proti sobě poprvé v historii postaví nejlepší hráči Evropy a světa. V prvním zápase Chorvat Marin Čilić porazil srdnatě bojujícího amerického mladíčka Francese Tiafoea po setech 7:6 a 7:6. Rakušan Dominic Thiem přidal druhý bod vítězstvím nad dalším Američanem Johnem Isnerem po sadách 6:7, 7:6 a 10:7.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 0:03 23. 9. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chorvat Marin Čilić vyhrál první utkání Laver Cupu.

Chorvat Marin Čilić vyhrál první utkání Laver Cupu. | Zdroj: Reuters

Evropa bude po prvním dnu ve vedení. První bod pro ni zařídil chorvatský tenista Marin Čilić. V historicky prvním utkání v rámci Laver Cupu porazil devatenáctiletého Američana Francise Tiafoeho dvakrát 7:6.

Vyrovnaný zápas rozhodoval dvakrát tiebreak, ve kterém se více dařilo zkušenějšímu Čilićovi. V prvním dovolil Tiafoemu jen tři body, druhý vyhrál čistým způsobem.

Oba tenisté se v bezmála dvouhodinovém duelu nedostávali ani k brejkům. Za celý zápas ztratil každý z hráčů jen jednou svůj servis. Pokaždé ve druhém setu, ale Čilić ztrátu 1:3 dokázal při první možné příležitosti dohnat. Chorvat nastřílel ve dvou setech přes čtyřicet vítězných míčů.

Úspěšný vstup Evropy podpořil také Rakušan Dominic Thiem, i když jeho zápas proti Američanovi Johnu Isnerovi byl ještě vyrovnanější. První set totiž prohrál v tiebreaku, ačkoli vyhrál 15 výměn.

Další dva sety už dopadly lépe pro evropský tým. Thiem vyhrál druhou sadu taktéž v tiebreaku a rozhodující třetí set v supertiebreaku poměrem 10:7. Také závěrečná dvouhra vyšla lépe Evropě. Němec Alexander Zverev zvítězil nad Kanaďanem Denisem Shapovalovem 2:0 na sety. Také oni hráli tiebreak. První vyhrál Zverev 7:3, druhý 7:5.

Jediný bod pro Výběr světa uhráli v deblu Australan Nick Kyrgios a Američan Jack Sock. Ti porazili česko-španělský pár Tomáš Berdych, Rafael Nadal.

Český tenista s čerstvým vítězem US Open nestačili v prvním setu, který prohráli 3:6. Další dvě sady už byly vyrovnané a přesně podle jednoho mustru z předchozích zápasů. Druhý set tak Berdych s Nadalem vyhráli 7:6 v tiebreaku, ale v posledním nestačili na soupeře v supertiebreaku, který prohráli 7:10.

Tenisový Laver Cup v Praze:
Evropa – Výběr světa 3:1 po prvním dnu
Čilić – Tiafoe 7:6 (3), 7:6 (0)
Thiem – Isner 6:7 (15), 7:6 (2), 10:7
A. Zverev – Shapovalov 7:6 (3), 7:5 (5)
Berdych, Nadal – Kyrgios, Sock 3:6, 7:6 (7), 7:10.

sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme